De Cam, Oude Kriek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tristan_tzara
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.12
    • 1038

De Cam, Oude Kriek

Kriek z małej "mieszalni gueuze" De Cam. Na etykiecie widnieje data butelkowana na 2009, ale z tego co wiem może też być z 2010-11, bo oszczędzali na nowych etach.
    Wygląd: piękna wisiowa czerwień, piana słaba i zaraz znika.
    Aromat: kwasowy, kwaśne wiśnie, dębową beczka, skóra, troszkę obory.
    Smak: średnio kwaśny, wiśniowy, winny, dębina. Posmak wytrawny, cytrynowy, cierpki.
    Ogólnie: świetny owocowy lambik, jeden z najlepszych jakie piłem. Świetnie się otwiera w czasie picia, dołączając do bukietu coraz nowsze smaki. Warto, daje dużo przyjemności i doznań.
    Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1428254034440.jpg
Views:	1
Size:	38,2 KB
ID:	2092808

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
    Petitpierre
    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
    2022-09-13, 10:41
  • TommyCollins
    Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
    TommyCollins
    Witam!
    Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
    2024-05-15, 15:56
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
    Petitpierre
    Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
    2022-11-27, 18:41
  • darekd
    d'Oude Maalderij, Homo Beerectus X Decem Dicipel
    darekd
    d'Oude Maalderij - kraftowy browar z Zachodniej Flandrii warzy od 2011 roku.

22,5% ekstr.
    100 EBU (IBU)
    10% alk.

https://www.doudemaalderij.com/

Mają stronę poświęconą serii Homo Beerectus ale nie działa:

http://www.homobeere...
    2020-02-06, 22:14
  • kosher
    Warszawa, Krępowieckiego 10/U12, Dębowa Beczka
    kosher
    Wcześniej w tym samym miejscu była Beczka Chmielu, ale białoruscy założyciele odstąpili lokal nowemu ukraińskiemu właścicielowi i szyld uległ zmianie.
    Asortyment piwny właściwie bez zmian m.in. nadal pod nalewakami w stałej ofercie ltewskie piwa z browaru Vilniaus Alus.
    Jako...
    2021-01-30, 18:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...