Rodenbach, Rosso

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Rodenbach, Rosso

Piwo owocowe, z dodatkiem malin, wiśni i żurawiny. Ale także fruktozy oraz stabilizatora, alginianu glikolu propylenowego oraz dodatkowych aromatów. Zawartość alkoholu 4,0%.

Barwa ciemnobrązowa, pod światło winno-czerwona. Lekko zamglona.
    Drobna piana o złamanej różem bieli. Trwale zalega wyraźnym, zwartym kożuszkiem na powierzchni.
    Aromat mocno owocowy, wiśnia, malina, jeżyna, porzeczka. W zasadzie wszystko zostało przykryte tymi, że się tak wyrażę, fruktualiami.
    Smak równie owocowy, dodatkowo trochę kwaskowaty i nieco cierpki. Wyczuwa się także mocno migdałowe nuty.
    Nagazowanie wysokie, budzące skojarzenia z odgazowanym, ale jednak, szampanem. Jest w każdym razie bardzo rześko.
    Butelka 250ml z czerwoną etykietą, przypominającą naturalnie owocowe napoje orzeźwiające. Kapsel z nazwą piwa.

Pić w temperaturze 4° - podano na etykiecie. I wszystko jasne. W konsumpcji sympatycznie smaczne. Dodaję do bazy w celach kronikarskich. W kategoriach piwnych wymyka się mojej ocenie.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Related Topics

Collapse

• ART
    Rodenbach, Fruitage
    ART
    Kupaż 1/4 lambica Rodenbach i młodego Rodenbacha z dodatkiem wiśni i bzu. Taki owocowy trunek dla nielubiących piwa. Lambikowości brak, bardziej słodkie niż kwaskowe. Orzeźwiającego charakteru nie można mu odmówić. Różowa piana, rubinowe, klarowne. 3,9 %....
    2023-05-21, 11:13
  • darekd
    ?, Quinas Original
    darekd
    Wyprodukowane dla spółki Domus Capital, która ma siedzibę pod Porto. Jakaś stosunkowa nowość.

Nie wiem gdzie to warzą, w jakiejś fabryce zapewne, ale nawet nie mam perwności czy w Portugalii.

W składzie kukurydza, karmel amoniakalny E150c, alginian glikolu propylenowaego...
    2021-06-23, 23:16
  • darekd
    Font Salem, Cerveza Clásica Spar
    darekd
    Font Salem to producent należący do grupy Damm.
    Marketowe piwo dla Spara (Piotr i Paweł) w puszce 0,33 l. w cenie bodaj 0,99 PLN.

4,5% alk. W składzie karmel amoniakalny (E150c) jako barwnik, alginian glikolu propylenowego (E405) jako stabilizator oraz kukurydza.

...
    2021-01-30, 23:22
  • Petitpierre
    Pierwszy Chmiel, Rotten Tomato 2019
    Petitpierre
    Gaz był, ale nie ucieka, bąbelki takie szampańskie, piany brak. Meloniada. W nucie górnej jabłka, cydr normandzki na granicy obornika, trochę belgii, słodyczy, jak mówią klasycy-to piwo jest zepsute, chyba że to lambik, wtedy jest wspaniałe. Zapach bardzo wielowymiarowy, w kierunku belgii,...
    2020-06-19, 09:00
  • dadek
    Jaworzno, Stanisława Lema 17, Browar Bury
    dadek
    24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
    Sam budynek nie jest zbyt wielki,...
    2019-08-30, 02:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...