Proef (To Øl), Yule Maelk

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rgrzech
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.12
    • 230

    #1

    Proef (To Øl), Yule Maelk

    Kolor: Absolutnie nieprzejrzysty, czarny. [5,0]
    Piana: Ciemnobeżowa, średnio i drobno pęcherzykowa, bardzo obfita. Lacing popisowy. [5,0]
    Aromat: Fantastyczna nuta beczki, cherry, koniaku, czerwonego wina (kwaśność). Ponadto wanilia, czekolada, oraz czekoladki z likierem wiśniowym. Bajka! [5,0]
    Smak: Bardzo gęsta, oleista, słodka i lepka ciecz o fantastycznym i złożonym smaku. Jest nuta czekoladek z likierem wiśniowym, czerwone wino, mleczna czekolada, wanilia i nuta drewniana. Na finiszu, kapitalnie pokazuje się nuta szlachetnego alkoholu, przyjemnie rozgrzewając i wykańczając bukiet smakowy. Goryczka szlachetna, w sam raz. Wszystko jest bardzo gładkie, aksamitne, okrągłe. Pijalność niebezpiecznie wysoka. [5,0]
    Wysycenie: Jest super, bo go po prostu nie ma. [5,0]
    Opakowanie: Etykieta charakterystyczna dla ToØla. Proste i czytelne. [4,5]
    Uwagi: Złożone, gładkie i mega pijalne. Jeden z najlepszych imperialnych stoutów, jakie piłem. Bajka!!
    Attached Files
  • yoxik
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.10
    • 427

    #2
    To Øl Yule Mælk
    To Øl
    Brewed at De Proefbrouwerij
    Style: Imperial Stout
    ABV: 15%

    Piana drobna beżowa, utrzymuje się długo, zdobi szło. Kolor czarny. Aromat, bucha z piwa wanilią, czekoladą, wiśnie w czekoladzie, lekko kwaskowo wony. Alkohol wyczuwalny dodaje szlachetności w aromacie, intensywny i bardzo przyjemny.
    Smak oddaje paletę z aromatu jest na bogato, dębina, wanilia, gorzka czekoladka z wiśniowym likierem, . Piwo jest wyraźnie słodkie, pełne i owocowe, ale w kontrze ze słodyczą stają nuty winne kwaskowe, co redukuje słodycz w odczuciu i sprawia ze piwo dobrze sie pije. Alkohol ułożony wyczuwalny na szlachetną nutę, rozgrzewa, goryczka zauważalna, pasuje.
    Piwo GENIALNE skończone, RIS-owe WOW.
    Lubie słodkie piwa i dawno nie piłem czegoś równie dobrego.
    Również tutaj
    https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 20:15
    • Petitpierre
      23-25.07.2021, Rzeszów, V Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Mogło dojść do tego, że go w ogóle nie będzie, więc nawet jak opóźniony, dobrze, że udało się zorganizować. 14 browarów, bardzo duży wybór piw, w myśl zasady "dla każdego coś miłego", wydzielona strefa festiwalowa, ze stołami, krzesłami, wszystko git. Ponieważ dużo...
      2021-07-24, 08:50
    • Petitpierre
      Amber, Po Godzinach Imperial Stout
      Petitpierre
      Czekolada, wanilia, karmel, w oddali chmiel korzenny i lukrecja. Nuta dolna więcej chmielu, w smaku lekkie, czekoladowe, orzechowo, to bardziej double, charakter kawy lungo, fajne, nieskomplikowane, ale nie ris.
      2025-01-25, 09:55
    • Petitpierre
      Funky Fluid, Game Over Invasion
      Petitpierre
      DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
      2025-01-18, 09:30
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...