Pirlot, Kempisch Vuur Haverstout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Blackbeard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 209

    Pirlot, Kempisch Vuur Haverstout

    Stout, przy warzeniu którego owies stanowił jedną trzecią użytych zbóż.
    Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 6,5%.

    Kolor: Ciemny brąz, dostrzegalne spore zmętnienie.
    Piana: Beżowa, złożona głównie z drobnych pęcherzyków. Szybko się redukuje, lecz niewielka, choć niepełna, kołderka zostaje do końca degustacji.
    Zapach: Wątły, udało mi się wyczuć kawę, palone słody oraz chmiel.
    Smak: Zaczyna się od przesłodzonej kawy, która towarzyszy nam przez dłuższą chwilę, aby zostać zakłóconą przez lekki kwasek. Przy pierwszych łykach na tym etapie odnosiłem wrażenie, iż piwo jest wodniste. Następnie do głosu dochodzi gorzka czekolada, a przyjemny i stosunkowo długi finisz to palone słody ze szczyptą kawy.
    Wysycenie: Niskie.
    Opakowanie: Butelka o pojemności 0,75 l, kapsel niestety goły.
    Uwagi:
    Mors ultima linea rerum.
Przetwarzanie...
X