Kiedyś to był chyba kontraktowiec "Hobbybrouwerij Het Nest",
ale teraz napis na kontrze sugeruje, że mają własny browar.
Piwo jest mieszanką (blend) ich dwóch piw, z czego jedno (KlevereTien) zostało opisane tu:
oraz rzekomo tego piwa:
które przeleżakowały w beczce po koniaku.
Ale parametry jak z tego pierwszego piwa:
24% ekstr.
10% alk.
Aromat - na początku troszkę rozpuszczalnikowe, potem ciemne cierpkie owoce, ale też ciut wanilii
Piana - umiarkowanie wysoka, szybko opada do trwałego kożuszka.
Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło ciemny rubin, zmętnione
Wysycenie - wysokie, ostre
Smak - ciemne słody, troszkę palonej goryczki, ciut karmelu, lekko korzenne, cierpkie ciemne owoce (ale nie tak kwaskowe jak w jednym ze składników - KlevereTien), tonów od beczki nie są bardzo wyraźnie, ale pod koniec się wzmagają. Natomiast alkohol czuć wyraźnie. Piwo jakby jeszcze nie ułożone, mocno rozgrzewa, trochę gryzie
Treściwość - spora
Wspominany KlevereTien wydawał mi się bardziej ciekawy.
Piwo dość ciekawe, złożone, ale trochę bez harmonii, alkohol trochę zbytnio gryzie.
Z terminem do 2018, myślę że może zyskać po tej dacie. Dość ciężkie w odbiorze, ale
z potencjałem
ale teraz napis na kontrze sugeruje, że mają własny browar.
Piwo jest mieszanką (blend) ich dwóch piw, z czego jedno (KlevereTien) zostało opisane tu:
oraz rzekomo tego piwa:
które przeleżakowały w beczce po koniaku.
Ale parametry jak z tego pierwszego piwa:
24% ekstr.
10% alk.
Aromat - na początku troszkę rozpuszczalnikowe, potem ciemne cierpkie owoce, ale też ciut wanilii
Piana - umiarkowanie wysoka, szybko opada do trwałego kożuszka.
Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło ciemny rubin, zmętnione
Wysycenie - wysokie, ostre
Smak - ciemne słody, troszkę palonej goryczki, ciut karmelu, lekko korzenne, cierpkie ciemne owoce (ale nie tak kwaskowe jak w jednym ze składników - KlevereTien), tonów od beczki nie są bardzo wyraźnie, ale pod koniec się wzmagają. Natomiast alkohol czuć wyraźnie. Piwo jakby jeszcze nie ułożone, mocno rozgrzewa, trochę gryzie
Treściwość - spora
Wspominany KlevereTien wydawał mi się bardziej ciekawy.
Piwo dość ciekawe, złożone, ale trochę bez harmonii, alkohol trochę zbytnio gryzie.
Z terminem do 2018, myślę że może zyskać po tej dacie. Dość ciężkie w odbiorze, ale
z potencjałem
Comment