Dilewyns, Vicaris Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    Dilewyns, Vicaris Tripel

    Wygląda na to, że piwo nie jest warzone w Proef a nawet, że Dilewyns to browar z miejscowości Dendermonde.

    Etykieta niemal niezmieniona poza drobnymi szczegółami.

    Kolor jasny, złocisty.
    Piana biała, drobna i bardzo wysoka. Utrzymuje się
    Aromat niezbyt rozbudowany. Dominują cytrusy (głównie cytryna, trochę grejpfrut), w tle leciutki goździk i trochę ziół.
    Smak lekko słodowy, cytrusy, owoce, przyprawowa pikantność. Goryczka średnia. Alkohol wyczuwalny dopiero po ogrzaniu i wówczas potęgujący pikantność.
    Wysycenie wysokie, musujące.

    Średni tripel. Nie zachwyca ale spełnia dobrze rolę mocnego rozgrzewacza.
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6396

    #2
    RB podaje że browar Dilewyns to "Commercial Brewery" więc potwierdzili Twoją tezę

    Tripel z alko 8,5% i IBU 26.
    Niefiltrowane, niepasteryzowane, fermentowane w butelkach i beczkach.

    Piana - większa na starcie potem grubsza pełna warstwa.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony jasny pomarańczowy.
    Aromat - lekko "aldehydowa" owocowość.
    Smak - słodkawa aldehydowa trawiastość, słodowa owocowość. Goryczka też pod znakiem aldehydu octowego.

    Albo za świeże albo po prostu wadliwe
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X