Huyghe, Delirium Tremens

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • asphodel
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.05
    • 10

cena to zaiste złodziejstwo nieprzeciętne... w Belgii za ok. 1 euro w sklepie. Rozumiem że trzeba zarobic, ale cena Hoegaarden Witbier jest szacunkowo tylko ok. 10% większa w Carrefour niż w belgijskim sklepie (!)

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Piwo ciekawe, warto spróbować w przypadku promocji (co mnie się przydarzyło ). W smaku lekko alkoholowe. Pełne. Posmaki lekko miodowe i jakaś przyprawa w tle, kolendra ? Troszkę nawet goździkiem mi zalatuje. Goryczka lekka ale przenikliwa. Zapach słodowy. Kolor złoto-miodowy. Nasycenie żywe. Piana nierówna ale bardzo trwała. Etykieta wesoła ale ta podróba kamionki mnie dobiła. Jak kupowałem (flacha 0,75 l) to myślałem, że to naprawdę kamionka.
      Last edited by Shlangbaum; 2006-09-12, 19:26.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Zakupione dziś w markecie Kopyra IGA.

No nie mogłem się powstrzymać żeby je nie spróbować.

piana: gęsta, drobna, dywanik 0,5cm,
        kolor: jasny, pilsowy a raczej triplowy,
        zapach: kolendra, lekko cukierkowaty-karmelkowaty,
        smak: pierwszy łyk lekko kwaskowy, potem to mija, smak kolendry nie nachalny, z czasem lekka słodycz się pojawia, całkiem przyjemna zresztą, goryczka chmielowa atakuje boki języka lekko i przyjemnie,
        wysycenie: OK, takie lubie,

Butelka malowana, szkoda, nie da się tego usunąć. Piwo do końca wypite ze smakiem. Nie napisano co to za styl, jednak kolor wskazuje na Tripla. W rozmowie z Kopyrem zmylił mnie napis "Triple fermentation" co wziąłem za Tripla.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Viktor Wyświetlenie odpowiedzi
          .....
          Kapsel niestety pusty ( niebieski)
          Już nie jest pusty
          Kupione za 5.34$ / 0.33l
          Dobre!
          Attached Files
          5450 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• ugedey
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.11
            • 50

kapsel na pewno z browaru Huyghe, ale czy równiez z Delirium Tremens?

Comment

• Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ugedey Wyświetlenie odpowiedzi
              kapsel na pewno z browaru Huyghe, ale czy równiez z Delirium Tremens?
              Z tej butelki go zdjąłem.
              Gdybyś miał jeszcze wątpliwości co do ceny, którą widać na zdjęciu a ta którą podałem wcześniej to do 4.99 trzeba dodać 7% podatku.
              Attached Files
              5450 kapsli z wypitych piw
              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Dziś kupiłem w PiP, ale kapsel dalej goły - niebieski.

Kolor jaśniutki, cytrusowy. Piana niezbyt obfita, ale nie zanika za cholerę.
                Piękny zapach belgijskiego piwa. Morda mi się cieszy jak to czuję. Cytrusy, delikatny rozpuszczalnik i słodowa słodycz.
                W smaku cytrusowa kwaskowatość, kolendra i delikatna słodycz słodowa. Alkohol trochę gryzie przełyk.

Butelka 0,33. Cena 13,99zł.

Smaczne piwo, ale piłem już smaczniejsze tego typu. Na pewno jednak warte spróbowania.
                MM961
                4:-)

Comment

• Totus
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.11
                  • 326

Piwo ma wspaniały bukiet kryjący jednocześnie moc alkoholu. Cena może nie zachęcająca 22 PLN za 0,75 ml ale wnętrze butelki jest tego warte. Rewelacja.
                  Zapraszam do Browaru Sielanka.

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3605

Bardzo jasny mocny belg. Na mojej wersji było 8,5%. Piana znośna, lekka, dość nagazowane, kolega winiarz stwierdził, że pachnie gumą - dla mnie b. estrowy, owocowy zapach. Raczej ostre w smaku, nuty winno-owocowe. Mało treściwe smakowo jak na tą moc. Ciut więcej niż poprawny Belg - bez wad, ale nie oczarowuje.
                    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• wrednyhawran
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1784

Pyszne, bardzo delikatne jak na swoją moc. Kolor złocisty, trochę mętnawy, jak się przyjrzeć pod światło widać pływające w piwe tu i ówdzie farfocle. Piana gruboziarnista i niestety szybko znika praktycznie do zera Zapach winno-korzenny, trochę chmielowy. Smak delikatny jak na 8,5% słodkawo-kwaskowy, nie wyczuwam alkoholu w samym smaku, ale czuć moc piwa po przełknięciu. Trochę cytrusów, nuty winno-drożdzowe i fajna goryczka na koniec. Wysycenie typowe dla belgijskich ale, w sam raz. Butelka bardzo ładna, widoczna na zdjęciu. Mimo, że piwo ma już zdjęcia moje mi się tak podoba, że nie powstrzymam się przed jego dorzuceniem
                      To piwo wkroczyło dumnie do kanonu moich ulubionych i stanie zaraz obok swojego brata - Nocturnum

(Źródło: Wszechpotężna Gosilla władająca energią z kosmosu)
                      Attached Files
                      Last edited by wrednyhawran; 2011-01-25, 00:29.
                      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                      Małe Piwko Blog
                      Małe Piwko Blog na facebooku
                      Domowy Browar Demon

Comment

• Koninck
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.03
                        • 180

Prezent od przyjaciół Belgiczanów
                        Kolor: złocisty
                        Piana: ostra, buzująca, ostrożnie z nalewaniem (co widać na zdjęciu)...
                        Zapach: lekki owocowo-drożdżowy
                        Nasycenie: takie jak przystało na solidne piwo, lekkie
                        Opakowanie: dosyć awangardowe, biorąc do ręki nie mamy poczucia że to piwo
                        Uwagi: (moim zdaniem) 4 piwka wystarczą, aby zatańczyć kazaczoka przy akompaniamencie kontrabasu ...
                        Attached Files
                        Piwo jest tylko dobre i bardzo dobre.

Comment

• Kwadri
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.10
                          • 1216

Delirium Tremens

Kolor: Pomarańczowo-złoty z dużą ilością pływających farfocli.
                          Piana: Biała, wysoka. Po kilku minutach opada do półcentymetrowego kożucha, dość mocno oblepiając ścianki. Do końca cienka warstwa.
                          Zapach: Lekko słodki, owocowy początek, jakby jabłkowy, później bardziej morelowy (bardzo podobny do czerwonego Chimay). Tło słodowe z pikantnymi przyprawami i odrobiną alkoholu. Intensywny.
                          Smak: Delikatnie słodki, słodowy początek z drożdżowym tłem. Po nim dociera lekko pikantna goryczka. Finisz również pikantny, suchy z lekko rozgrzewającym alkoholem.
                          Wysycenie: Średniowysokie, później łagodnieje.
                          Opakowanie: Buteleczka imitująca kamionkę. Etykietka jak na powyższej fotce.

Dobre piwo, ale Delirium Nocturnum wywarło na mnie większe wrażenie.
                          www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• chitos
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2009.02
                            • 195

Dane: eksr. nie podany, alk. 8,5%

Kolor: Pomarańczowy, mętny.
                            Piana: Drobnopęcherzykowa, do końca utrzymuje się warstewka na piwie.
                            Zapach: Jabłkowy, delikatnie słodowy oraz kwiatowy.
                            Smak: Trochę cierpkie w smaku. Wyczuwalny jest smak drożdżowo-słowowy oraz delikatnie chmielowy.
                            Wysycenie: Średnie, pasuje do piwa

Ciekawe piwo belgijskie, ale nic odkrywczego.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Piwo pite już wielokrotnie, ale jakoś nigdy nie spisałem wrażeń. Poniżej recenzja z egzemplarza pitego 1 marca 2012.

Kolor: Złoty z bardzo dużymi kawałkami drożdży. Piękny!
                              Piana: Niska, opada do marnych resztek.
                              Zapach: Silny i bardzo złożony, z nutami typowo triplowymi. Czuć owoce (truskawki), biszkopty, trochę masełka, odrobinę alkoholu. Przyjemny.
                              Smak: Poezja... Bardzo złożony, bardzo treściwy. Solidna słodowość, duża chlebowość, biszkopty, lekka cierpkość i kwasek, nikła goryczka, dużo przemieszanych nut owocowych, leciutki alkohol (leciutki, bo przecież moc znaczna).
                              Opakowanie: Jak na poprzednich zdjęciach. Różowe słoniki to klasyka.
                              Uwagi: Piwowarska ikona, godna swojej reputacji.

Comment

• DariuszSawicki
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2012.08
                                • 2869

W tym piwku jest pełno farfocli.To duża zaleta ,oczywiście drożdże są zdrowe i tak dalej.Wolę jednak ciemniaka czyli Nocturne.

Comment

Przetwarzanie...
                                X