En Stoemelings, Curieuse Neus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12759

En Stoemelings, Curieuse Neus

Mikrus z Brukseli.
    Ze strony niewiele się dowiemy:

więc dodaję: facebook.com/enstoemelings/

Tripel - 7,4% alk. Pite z kija w lokalu, barman wyjaśnił, że chodzi o nieco inne podejście do tematu. Rzeczywiście. Mniejsza korzenność i mniej "żywe"., bardziej gładkie. Natomiast wyraźnie więcej ciała. Dominują (aromat i smak) suszone morele, trochę banan. Treściwe, solidne i przyjemne piwo.
    Attached Files
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Chodzisz po knajpach z kołonotatnikiem? To chyba podpada pod rzemiosło, czyli kraft ?
    Ostatnia zmiana dokonana przez concerto; 2020-01-31, 17:46.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12759

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto
      Chodzisz po knajpach z kołonotatnikiem?
      Od lat. Kiedyś nawet ktoś wyraził ubolewanie, że muszę mieć strasznie dużo pracy, skoro nawet w knajpie robię jakieś notatki

Comment

• concerto
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼
        • 2003.09
        • 859

Coś w tym jest, że ludzie kojarzą pisanie/czytanie tylko z pracą, mozołem. Pewnie złe wspomnienia ze szkoły. Jak mnie ktoś widzi jak czytam w knajpie czy tramwaju to przeważnie mi współczuje- że to do roboty lektura
        "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
          Salt, IKAT
          Javox
          DDH DIPA z alko 8.0%
          Chmiele: Amarillo, Citra, Mosaic.

Nazwa IKAT - "Indonezyjskie rzemiosło polegające na barwieniu metodą krawatową przędzy przed jej utkaniem. Podwójny Ikat, co nie jest zaskoczeniem, polega na barwieniu i tkaniu dwóch przędz, z których tkaniny są...
          2023-12-20, 18:21
        • darekd
          Stone, Hazy IPA
          darekd
          Stone, kraftowiec czyli rzemiosło, ale jednocześnie największy browar południowej Kalifornii w zeszłym roku przejęty przez Sapporo (ci, którzy przejęli inny znany browar Anchor i go ostatnio zamknęli).

6,7% alk.
          35 IBU
          Chmiele: El Dorado, Azacca, Sabro

https://...
          2023-08-23, 21:46
        • nonFelix
          2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
          nonFelix
          Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
          2021-09-23, 19:47
        • darekd
          Hofstetten, Heines Altes Lager
          darekd
          Region Mühlviertel w Górnej Austrii.

Piwo bio. Altes lager, bo jęczmien pochodził ze starych odmian przechowywanych w banku genów i do tego dodano historyczny, regionalny chmiel odmiany Malling.

13% ekstr.,
          5,5% alk.

Według informacji na stronie:...
          2021-03-31, 22:36
        • jacekwerner
          Szklarska Poręba, 1 Maja 23 SPOT
          jacekwerner
          SPOT ( w rozwinięciu burger/coffee/beer ) to lokal działający od 2,5 roku, lecz dopiero w tym sezonie wprowadził kraftową piwną ofertę (jedyne takie miejsce w Szklarskiej).
          Na dwóch rotacyjnych kranach polskie rzemiosło ( podczas moich odwiedzin : Cogito - Dolina Bobru / PanIPAni - Trzech...
          2019-08-29, 12:49
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...