Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2594

Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic

Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe, wytrawne, bardzo smaczne. Klasyka i klasa w jednym. Buteleczka 375 ml, ale pije się bardzo długo, bo jest dość treściwe.
    Mały porterek-przyjaciel nerek

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
    Petitpierre
    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
    2022-09-13, 10:41
  • lzkamil
    Mort Subite, Mort Subite Gueuze Lambic
    lzkamil
    Pierwszy lambic (nie liczac Krieka Belle Vue) jakiego sprobowalem. Wczesniej byla opisana wersja brzoskwiniowa z tego samego browaru, ten jest bez dodatkow owocowych.
    Butelka 'szampanska' zamykana na korek, 0.375 l
    Kolor bursztynowy, piana wielka, drobnoziarnista i trwala jak wszyscy diabli,...
    2003-07-02, 21:36
  • darekd
    Bruksela, Moeder Lambic
    darekd
    W temacie nie wpisałem adresu, bo chodzi o dwa lokale:

jeden w Rue de Savoie, 68 - w przyjemnej dzielnicy Saint-Gilles znanej z secesyjnej architektury,
    drugi: Place Fontainas 8.

https://www.moederlambic.com/

Byłem w tym pierwszym:

...
    2020-03-17, 23:39
  • Twilight_Alehouse
    Cantillon, Gueuze 100% Lambic Bio
    Twilight_Alehouse
    W czerwcu razem z moją małżonką oraz Borysko i jego małżonką mieliśmy okazję skosztować trzech produkowanych bardzo tradycyjnymi metodami piw z malutkiego brukselskiego browaru Cantillon. Przywiózł je do Łodzi Marek Suliga z Peronu 6 i umożliwił nam degustację.

Najpierw...
    2006-10-15, 17:51
  • Czapayew
    Mort Subite, Mort Subite Kriek Lambic [Asse]
    Czapayew
    Hmmm... Pewnikiem to piwko ktoś już opisywał - mnie jednak nie udało się opisu znaleźć.
    Zakupione w AUCHAN Sosnowiec, butelka 0,375 l, cena 8.99 PLN
    Nie jestem samkoszem piw tego typu, poza tym większość znikła w gardle Redyny - nie miej jednak przyjemny dla oka czerwony lambic...
    2004-05-21, 12:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...