Rodenbach, Fruitage

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Maians, Espiga Crescent Moon
    darekd
    Nowoczesny rzemieślniczy browar z katalońskiego Sant Llorenç d'Hortons pod Barceloną, o którym pisał Wpadzio:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...spiga-pale-ale

Właściwie to wszystkie ich piwa to marka Espiga, tak że kojarzy się to z nazwą browaru.

Określone...
    2023-06-18, 22:22
  • darekd
    Domowe kupażowanie piw
    darekd
    Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
    2023-03-06, 22:54
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, San Valentino 2/f, Brewdog Bologna
    e-prezes
    Lokal w stylu jaki znamy choćby z Warszawy. Tu podobnie kilka kranów własnych i parę gościnnych. Ceny od 3,5 do 7 EUR. Za różne pojemności, w tym 7 za pysznego imperial stouta w ilości 0,2 litra. Po dwóch małych piwach zostałem zagadnięty czemu nie jeszcze i od słowa do słowa zostałem...
    2023-02-07, 18:35
  • darekd
    De la Senne, Saison de la Senne
    darekd
    Browar z Brukseli i bardzo oryginalny saison (barrel aged traditional saison), inspirowany tradycjami XIX w.
    Otóż jest to mieszana fermentacja będąca miksem klasycznego saisona zmieszanego ze starym lambikiem z browaru Cantillion i wyleżakowany trzy lata w dębowych beczkach.

...
    2022-07-02, 23:14
  • darekd
    Polička, Kunhuta
    darekd
    Kunhuta to po czesku Kunegunda. Nazwa nawiązuje do Kunegundy Węgierskiej (Halickiej), która w XIII w. była królową czeską.

Řezaný ležák 11,7° ekstr. czy kupaż (mix) ich ciemnej dziesiątki z jasną dwunastką. Alk. 4,5%

Aromat - delikatny, trochę podpalanego...
    2021-03-30, 21:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...