Kupaż 1/4 lambica Rodenbach i młodego Rodenbacha z dodatkiem wiśni i bzu. Taki owocowy trunek dla nielubiących piwa. Lambikowości brak, bardziej słodkie niż kwaskowe. Orzeźwiającego charakteru nie można mu odmówić. Różowa piana, rubinowe, klarowne. 3,9 %.
Rodenbach, Fruitage
Collapse
X
-
Rodenbach, Fruitage
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak👍 1
Related Topics
Collapse
-
Nowoczesny rzemieślniczy browar z katalońskiego Sant Llorenç d'Hortons pod Barceloną, o którym pisał Wpadzio:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...spiga-pale-ale
Właściwie to wszystkie ich piwa to marka Espiga, tak że kojarzy się to z nazwą browaru.
Określone...-
Channel: Hiszpania
-
-
Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.
Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Lokal w stylu jaki znamy choćby z Warszawy. Tu podobnie kilka kranów własnych i parę gościnnych. Ceny od 3,5 do 7 EUR. Za różne pojemności, w tym 7 za pysznego imperial stouta w ilości 0,2 litra. Po dwóch małych piwach zostałem zagadnięty czemu nie jeszcze i od słowa do słowa zostałem...
-
Channel: Włochy
2023-02-07, 18:35 -
-
Browar z Brukseli i bardzo oryginalny saison (barrel aged traditional saison), inspirowany tradycjami XIX w.
Otóż jest to mieszana fermentacja będąca miksem klasycznego saisona zmieszanego ze starym lambikiem z browaru Cantillion i wyleżakowany trzy lata w dębowych beczkach.
...-
Channel: Belgia
-
-
Kunhuta to po czesku Kunegunda. Nazwa nawiązuje do Kunegundy Węgierskiej (Halickiej), która w XIII w. była królową czeską.
Řezaný ležák 11,7° ekstr. czy kupaż (mix) ich ciemnej dziesiątki z jasną dwunastką. Alk. 4,5%
Aromat - delikatny, trochę podpalanego...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.