The Musketeers, Troubadour Spéciale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12557

The Musketeers, Troubadour Spéciale

To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:

Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

12,8% ekstr.
    5,7% alk.
    40 IBU

Aromat - troszkę cierpkich owoców, potem chmiel z tonami drzewno-korzennymi
    Piana - wysoka, trwała z wyraźnym, długim kożuszkiem
    Barwa - bursztynowy, zamglony
    Wysycenie - umiarkowane, żywo musuje
    Smak - jest solidna słodowa podstawa, jest wyraźna cierpko-kwaskowa nuta owocowa, jest też wyraźniejszy chmiel o podobnym profilu jak w aromacie (trochę zalegający)
    Treściwość - wysoka jak na ekstrakt

Reklamują to piwo dość ciekawie: Idealne, oryginalne piwo na letnią imprezę: znacznie smaczniejsze od zwykłego piwa, a jednocześnie nie mocniejsze. Nawet jeśli Belgowie nie strzelą gola, ja i tak zdobędę gola wybranym przeze mnie piwem!

Troubadour Spéciale is een amberkleurig bier met een licht kruidige, moutige eerste aanzet, een lichte body met toetsen karamel. Bier dat doet praten!

Czyli to taka konkurencja do lagerowych dolniaków. Dla mnie jednak to nie jest półka lekkich ogólnoświatowych koncernówek, na szczęście.

Piwo jest złożone, o bardzo solidnym ciele (jak na parametry), Szkoda go na popychanie belgijskich frytek podczas meczu
    Dobre.
    Last edited by darekd; 2024-11-19, 00:47.
Przetwarzanie...
X