The Musketeers, Troubadour Blond

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12749

The Musketeers, Troubadour Blond

To piwo ma już swój wątek, w którym było nawet niedawno opisane https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-blond

jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

6,5% alk.
    30 IBU

Aromat - owocowy (kwaskowo/słodkie śliwki typu mirabelka, morela), przy przelewaniu kandyzowane owoce z lekkim rozpuszczalnikiem, minimalna korzenność
    Piana - zdecydowana wysokość, szybko bąbluje, ale i tak trwała, zostaje na szkle
    Barwa - zmętnione złoto
    Wysycenie - umiarkowanie jak na styl wysokie, wyraźniej musujące
    Smak - owocowy, kwaskowo-słodkawy (morela), w poprzednich wątkach była mowa o ananasie, wydaje mi się, że w parametrach i zasypie to dokładnie to samo piwo, ale czuję go bardziej siłą sugestii. Kiedyś jadłem ananasa, który zaczął fermentować i nie był za słodki i tak mi się to skojarzyło. Takie ciut cierpkie i już z wyraźniejszą niż w aromacie korzennością. Na finiszu pojawia się trochę chmielu ze stosunkowo wyraźniejszą, dłuższą goryczką. Finisz długi, ciut rozgrzewa
    Treściwość - solidna pełnia

Aromat taki dość skromny, dopiero przy przelaniu i zamieszaniu uwalniał się bardziej. Natomiast w smaku już odpowiednia dla stylu złożoność. Dobre.

Troubadour Blond is een zeer verfrissend bier met een fruitig en hoppig kruidig aroma. De volmondige smaak is licht moutig en kruidig. Bier dat doet praten!