InBev Belgium, Hoegaarden Grand Cru
Collapse
X
-
5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna -
Dziś pierwszy raz piję te piwo.
W przeciwieństwie do Kopyra, zwykły Hoegaarden mi nie podchodzi. Wolałem zawsze Blanche de Namur. Nazwa Grand Cru to mi się kojarzy z winem niż piwem, ale że piwa stoją na półce i mało kto je kupuje to ja się zlitowałem.
W piwie jest mnóstwo farfocli, które pływają swobodnie w butelce, raz w górę raz w dół..
Za duże wysycenie.
Kolor jak w weizenie. Zapach również, a spodziewałem się wina. Jest blisko do Paulanera.
Świetnie ukryli alkohol. Piwo smakuje mi jak wzmocniony Paulaner z dodatkem wita i odrobiną wina. Mój pierwszy raz nie będzie ostatnim. To jest piwo, a nie wino ( jak Rodenbach ).
Moje piwo jest z datą do 26.02.2015 i wypiłem je przy dźwiękach muzyki z płyty Returning Jesus zespołu No-Man.Comment
-
InBev Belgium, Hoegaarden Grand Cru
Piana drobna obfita pozostaje na długo. Kolor jasny mętny z pływającymi farfoclami. Aromat słodowy, korzenny przyjemny. Smak słodowy, owocowy z niewielką goryczką. Nasycenie wysokie tu pasuje, pije sie bardzo przyjemnie alkohol ukryty całkowicie. Bardzo dobreRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/Comment
Related Topics
Collapse
-
India Pale Lager z chmielami Mosaic, Cascade, Amarillo.
Alko 5.0%
Piana - puchata na dłużej.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - cukierkowy grapefruit.
Smak - słodkawe, cytrusowo-lagerowe, mała goryczka.
...-
Channel: Belgia
2024-03-08, 16:42 -
-
Biorąc pod uwagę, że żeby zdobyć ten napój trzeba iść nawet i z 11 kilometrów, a jak się już go zdobędzie, trzeba wysupłać między 60-70zł na polskie, to cena 4,5zł w Żabce jest więcej niż konkurencyjna.
Ciekawostki-piwo jest warzone w...Belgii, w jednym z podanym na kontrze...-
2022-11-24, 10:31 -
-
Piwo inspirowane recepturą Fabiana Wojciecha, zdobywcy tytułu Grand Champion na Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2023 organizowanych Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Ekstr. 10%
Alk. 4,2%
Chmiele: Książęcy, Zula i Rody Hodowlane
Aromat...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jasny lager (teoretycznie w stylu włoskim) z jakimś dodatkiem pochodzącym z włoskich pomarańczy.
Zawartość alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - gorzkawa zbożowość...-
Channel: Anglia
2024-12-18, 16:52 -
-
Piwo z dodatkiem aromatu rumu. W składzie kukurydza, kwasek cytrynowy, cukier.
Zawartość alkoholu 5,9%.
Barwa złota, piany niewiele. W zapachu i smaku cytrusy, cytryna i ledwie wyczuwalny aromat rumu. Piwo jest słodkie, przypomina radlera.
Najlepsze jest opakowanie, niezła...-
2018-08-21, 21:32 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment