Mort Subite, Mort Subite Gueuze Lambic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Buteleczka, której termin upłynął 30/03/2014 r.

Aromat wybitnie owocowy, są zarówno wiśnie, słodkie jabłka, jak i cytryna. Akcent "koński" na granicy sugestii, bardziej mokre drewno niż derka spoconego konia
    Smak łagodny, raczej słodki choć elementy kwaśne nieśmiało się błąkają. Po ogrzaniu wyraźnie wkracza nuta pestek wiśni.

Słaby ten lambik ale dla początkującego adepta sztuki degustacji albo chłopaka brodacza w sam raz.

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
      Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
      Petitpierre
      Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
      2022-11-27, 18:41
    • Petitpierre
      Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
      Petitpierre
      Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
      2022-09-13, 10:41
    • darekd
      Bruksela, Moeder Lambic
      darekd
      W temacie nie wpisałem adresu, bo chodzi o dwa lokale:

jeden w Rue de Savoie, 68 - w przyjemnej dzielnicy Saint-Gilles znanej z secesyjnej architektury,
      drugi: Place Fontainas 8.

https://www.moederlambic.com/

Byłem w tym pierwszym:

...
      2020-03-17, 23:39
    • Twilight_Alehouse
      Cantillon, Gueuze 100% Lambic Bio
      Twilight_Alehouse
      W czerwcu razem z moją małżonką oraz Borysko i jego małżonką mieliśmy okazję skosztować trzech produkowanych bardzo tradycyjnymi metodami piw z malutkiego brukselskiego browaru Cantillon. Przywiózł je do Łodzi Marek Suliga z Peronu 6 i umożliwił nam degustację.

Najpierw...
      2006-10-15, 17:51
    • Czapayew
      Mort Subite, Mort Subite Kriek Lambic [Asse]
      Czapayew
      Hmmm... Pewnikiem to piwko ktoś już opisywał - mnie jednak nie udało się opisu znaleźć.
      Zakupione w AUCHAN Sosnowiec, butelka 0,375 l, cena 8.99 PLN
      Nie jestem samkoszem piw tego typu, poza tym większość znikła w gardle Redyny - nie miej jednak przyjemny dla oka czerwony lambic...
      2004-05-21, 12:02
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...