Rodenbach, Rodenbach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

KOLOR: miedziany wpadający w brąz, pod światło rubinowe refleksy, lekko zmętnione.
    PIANA: jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa, mało obfita, jednak niewielka ilość utrzymywała się przez dłuższy czas.
    ZAPACH: początkowo lekko octowy, po chwili aromat wina z nutami czerwonych owoców (porzeczek i wiśni) i subtelnej wanilii.
    SMAK: wyraźnie kwaśny, lecz jednocześnie odczuwalna pełnia i słodowość. Odczucie słodyczy na niskim poziomie. Wyczuwalna czerwona porzeczka, trochę wiśni oraz odrobina drewna. Na finiszu niezbyt wysoka, lecz wyraźnie wyczuwalna, taninowa goryczka. Z czasem narastająca, lekko zalegająca.
    WYSYCENIE: średnio wysokie.
    OGÓLNIE: pierwsze moje piwo w stylu Red Flanders Ale, więc trudno mi ocenić to piwo. Na pewno inne, ciekawe, warto spróbować, aby wyrobić sobie zdanie na temat belgijskich piw kwaśnych. Nie trafiło zbytnio w moje gusta, jednak może jeszcze zmienię zdanie, ponieważ w kolejce do degustacji czeka „bogatsza” wersja, czyli Rodenbach Grand Cru. Butelka o pojemności 0,25L, termin do 21.08.18.
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

Rodenbach Classic

Rodenbach Classic to obecna nazwa:

Nadal 5,2% alk.

Rześkie piwo, kwaskowo-cierpkie tony owocowe, trochę przełamane bardziej miękkimi słodowymi. Całość lekka. Pije się bardzo dobrze.

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12561

Zdjęcie:
        Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
        X