Palm, Royale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Palm, Royale

Alk. 7%, but. 0.33 l
    Ciemnozlote, sporo gazu, piana spora ale szybko opada do kozuszka.
    Zapach i smak mocno slodowe i lekko owocowe. Troche brakuje tego drugiego dna ale w sumie przyjemne piwko.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • Howard
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.03
    • 24

Skosztowałem dzis Royala z browaru Palm -no cóz dobre piwko ale nic wyrywnego w sobie nie ma.Na etykiecie informacja 7% alkoholu ,ale wcale tego nie czuć.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Aktualnie piwo ma 7,5%. Na moim egz. jest napis Royale a nie Royal, ale to chyba jest to samo piwo
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Zdecydowanie powinno być "Royale" a nie "Royal".

7,5% alk., butelka Vichy 0,33l.

Kupione w Carrefourze w Tournai za jakieś 1€.

Kolor: Bursztyn, klarowny.
        Piana: Niezbyt wysoka i znika błyskawicznie, zostawiając smętne resztki.
        Zapach: Dość silny, z dobrze wyczuwalną owocowością, czuć też troszkę toffi i miód.
        Smak: Bardzo treściwy, z wyraźnymi akcentami owocowo-drożdżowymi, podbitymi miłym alkoholowym ciepełkiem. Goryczka wyczuwlana, choć nieprzesadna. W tle troszkę biszkoptów.
        Opakowanie: Jak na zdjęciu Sibarha. Ładna granatowa wersja etykiety bardziej znanego Palm Speciale.
        Uwagi: Choć koncerniak, to bardzo sympatyczne i ciekawe piwo. Gdzieś na forum czytałem kiedyś przypuszczenia, że ś.p. Frater Podwójny był klonem tego właśnie piwa i choć nie mogę przeprowadzić analizy porównawczej, jestem w stanie skłonić się do tej hipotezy.

Comment

• GaryFisher
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.10
          • 739

Kolor: piękny, jasny bursztyn [5]

Piana: średnioziarnista, biała, taka sobie pod względem trwałości, w połowie szkła zostaje obrączka i parę podmokłych wysepek na środku;
          brudzi szkło [3.5]

Zapach: bardzo intensywny słodowo-chmielowy, lekko owocowy, lekko kwiatowy, lekko kwaskowy [5]

Smak: słodki, ciężki, słodowy z nutami chlebowymi; piwo jest słodkie (na bank dosładzane cukrem, o czym nie raczyli nas poinformować na etykiecie), jednak ta słodycz pasuje jako tako do kompozycji, chociaż z drugiej strony brakuje trochę konkretnej chmielowej goryczki (tej jest tutaj na prawdę jak na lekarstwo); alkohol nie wyczuwalny w smaku [4.5]

Nasycenie: średnie może średniowysokie, nie widać bąbelków śmigających ku górze [4]

Opakowanie: smukła brązowa flaszka 0.33 (ciekawe czy jest wersja 0.75), granatowa etykieta (całkiem elegancka) i dedykowany kapsel (też całkiem elegancki) [5]

Uwagi: piwo uwarzone z okazji 90-tych urodzin piwowara Alfreda Van Roya (the Van Roy-Ale);
          zakupione w: Albert Heijn w Venray, Holandia;
          soundtrack: "Inflikted" by Cavalera Conspiracy
          Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• wrednyhawran
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1784

Smaczniutki Belg pity w toruńskiej Krajinie Piva. W zapachu wyrazisty chmiel, smak z początku słodkawy - słodowo owocowy, a potem solidna chmielowa goryczka. Warto spróbować.
            Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
            Małe Piwko Blog
            Małe Piwko Blog na facebooku
            Domowy Browar Demon

Comment