Piwko z meksyku a właściwie warzone i rozlewane w Holandii , kolejny zamiennik Corony , silnie nagazowane , 4,5% vol. , buteleczka 0,33 l za 1,89 zł , nic szczególnego...
Van Steenberge, Patrona
Collapse
X
-
Patrona / MT EUROPE GROUP, Amsterdam, Holandia.
alk.4,5% eks.? 330ml, 3,80zł www.patrona.com
Piana biała, intensywna, dziurawa i niezbyt nietrwała.
Barwa słomkowa, bardzo klarowne.
Odpowiednia ilość gazu.
Zapach słaby, jakiś kwaśnawy i przytłumiony.
Smak: średnia, ale nie najtrwalsza goryczka, słabo chmielone i pozostawia dość dziwny posmak.
Szata graf. butelka z przeźroczystego szkła etykiety w formie samoprzylepnych, foliowych, żółtych naklejek. Motywem głównym jest Patrona - babeczka w cowboyskim kapeluszu, piwko sprawia wrażenie meksykańskiego, tym bardziej, iż widnieje na nim napis „Born in Mexico”, ale brak na nim informacji o rodzimym browarze i licencji.
Ogólnie niczym nie zachwyca, takie lekkie, damskie piwko dla niezbyt wymagających miłośniczek złotego napoju.
-
-
piwo jest jednak warzone w Belgii - w jakim browarze nie wiem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zakupione w Hypernovej za 3,59 zł.
Piwo zakupione tylko dla etykiety z ,która będę musiał trochę powalczyć. Spodziewałem się smaku zbliżonego do innych ?żółtych? piw z przezroczystych butelek. Corona czy Miller rewelacyjne nie są ale da się je wypić, Patrony nie dałem rady zmęczyć do końca choć butelka 0,33.
Comment
-
Comment