Palm, Brugge Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

    #16
    Mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości co do tego czegoś w szklance Duvela z mojego wcześniejszego postu?? Czy to Stenbrugge Tripel to to samo?? Zawartość alkoholu jest trochę inna.
    Wysoko je oceniłem, bo nie miałem takiego porównania jak teraz. W tej chwili jestem przy drugiej połowie szampańskiej flaszki Brugge Tripel i stwierdzam, że tylko Grimbergen go przebija pod względem marności.
    Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9788

      #17
      Trzecie i ostatnie piwo z zestawu laureatów World Beer Awards.
      Gustowny kartonik, który na mnie czekał i skusił na lotnisku w Brukseli.
      Piwo do wypicia, ale równie jak pozostali "laureaci", niczym pozytywnym się nie wyróżnia.
      Ale też, trzeba przyznać, budzi najmniej moich negatywnych uwag (w zasadzie w ogóle, ot, takie tam piwo ).

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12569

        #18
        Piwo z należącego do Palma browaru De Gouden Boom.
        17,8% ekstr. Alk. 8,7%

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Gustowny kartonik, który na mnie czekał i skusił na lotnisku w Brukseli.
        Na tym kartoniku z trzema browarami są podpisy piwowara z Rodenbacha, specjalisty od beczek z Corneta i "herb mastera" od tego piwa. Do piwa bowiem dodawana jest specjalna mieszanka ziołowa czyli gruut. Czy całkowicie zastąpili nimi chmiel tego niestety nie wiem.

        Aromat - mocno korzenny, kwiatowość bardziej niż owoce, minimalny słodowy biszkopt
        Piana - zdecydowanie wysoka, szybko tworzą się większe bąble, nie jest z byt trwała, ale całkiem nie znika
        Barwa - jasne złoto z miodem, lekkie zmętnienie
        Wysycenie - wysokie, musujące
        Smak - korzenne (przyprawowe) akcenty dominują. Łagodna kwiatość, muśnięcie biszkoptowe, korzenna goryczka z dłuższym finiszem. Trochę alkoholu, głównie rozgrzewającego
        Treściwość - spora ale jak na tripla nie jest specjalnie wysoka

        Piwo wypite niedługo po innym triplu, ale z fabryki francuskiej (Goudale):



        Ten koncernowy tripelek, choć to w Belgii żaden wielki zawodnik, nokautuje Francuza zaraz po pierwszym gongu.

        Poprawne piwo.

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12569

          #19
          Zdjęcie:
          Attached Files

          Comment

          Przetwarzanie...
          X