Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alkow
Wyświetlenie odpowiedzi
Palm, Speciale
Collapse
X
-
Piwo zakupione w lubelskim Leclercu na Zana w rewelacyjnej cenie 8 zł za butelką szampańską.
Rewelacyjna piana utrzymuję się bardzo długo.
Herbaciana barwa, lekko mętnawa.
Delikatny-słaby owocowy zapach.
Smak orzeźwiający, lekko słodowy dość gładki na pewno nie tak wyrazisty i bogaty jak w innych ale-ach belgijskich ale ma to coś w sobie no i cenowo jest rewelacyjny. I m ten plus, że nadaje się świetnie na upały.
Jak tylko będę mógł to na pewno kupię kilka butelek.
Wysycenie w sam raz.
Opakowanie bez zarzutów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziPiwo zakupione w lubelskim Leclercu na Zana w rewelacyjnej cenie 8 zł za butelką szampańską.
Mam podobne odczucia co do smaku - taki mniej wyrazisty belgijski ale. Dawno już nie piłem Palma i ten egzemplarz mnie trochę zawiódł, ale dam temu piwu jeszcze jedną szansę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTo co powiesz na 6 zł w warszawskiej Rodzince-Bis?
Comment
-
-
W olsztyńskim osiedlowym sklepie piwo PALM 0,75 l za 5,99 u importerów ( 12 - 14 zylka )
Piwo smakuje wysmienicie ale musi byc dobrze schłodzone zresztą jak każde piwo niefiltrowane, dobry posmak chmielowo - ziołowy ( słabo wyczuwalny posmak ziół ) przyjemny dla podniebienia, jesli chodzi o cenę to jak najbardziej warto !!!!
Comment
-
-
Skusiłem się dziś na to piwo ze względu na butelkę. Ale poza świetną pianą, reszta to Amber Ale w wersji stołowej, do codziennego obiadu belgijskiego. Smak wyprany z głębszych smaczków, bez wyraźnego charakteru owocowo-ziołowego i bez dwutlenku węgla. Finalna wytrawność za bardzo przechodzi w gorzkość. Taki koncernowy Ale. 5,4% alkoholu, ekstraktu nie podano. Do spróbowania czegoś innego niż klasyczne piwa typu czeskie czy niemieckie pilsy nadaje się ze względu na stosunkowo niewysoką cenę. Ale jako kosztowanie i delektowanie się belgijskimi specjałami już raczej nie.
Comment
-
-
Miałam okazję spożywać Palma Speciale w towarzystwie Jaśnie nam panującego Admina oraz Adminiscjencji. W pierwszym momencie nieco zaniepokoił nas zapach, który po przełknięciu objawił mi się jako coś w rodzaju posmak wapna, takiego, co się pije, jak jest się chorym. W dalszym podejściu było coraz gorzej. Tknięci przeczuciem wzięliśmy się za czytanie kontry. A tam stoi, że piwo jest produkowane z wody, słodu, chmielu i... kukurydzy. Oprócz witaminy C widnieje również tajemnicze E 224. Tajemnicze tylko przez chwilę, póki Maggyk nie wrzucił w wyszukiwarkę i wyskoczyło, że to... pirosiarczyn potasu
Na szczęście zakupiliśmy tylko 2 małe buteleczki na 3 osoby - jeśli o mnie chodzi - nigdy więcejLast edited by Marusia; 2009-11-22, 14:38.
Comment
-
-
Jeszcze była witamina C. Widać chłopaki i dziewczyny w Steenhuffel zaadaptowali wiele sprawdzonych pomysłów z KielcLast edited by ART; 2009-11-22, 15:13.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzipóki Maggyk nie wrzucił
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam Maggyka za niezamierzoną zmianę płci To przez tę chemięMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
W piątek podobno dziewczyny razem warzyły i co tam się działo oprócz warzenia tego się nie dowiemySave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Bardzo proszę trzymać się tematu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment