Leyerth, Urthel Tonicum Finiboldhus (Ambre)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Leyerth, Urthel Tonicum Finiboldhus (Ambre)

Alk. 7.5%, but. 0.33 l. Dofermentowane w butelce, podany skład: woda, słód, chmiel, drożdże i cukier.
    Bursztynowe, mętne, dosyć mocno nagazowane, olbrzymia i piekielnie trwała piana. Aromat i smak ciasta z owocami – słód z intensywnym ale delikatnym owocowo-winnym kwaskiem. Jakem alchemik, nie umiem nazwać wszystkich smaczków a tym bardziej estrów za nie odpowiedzialnych. Baaardzo dobre piweczko.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Alchemik Browar & Pizza, Rybczewice 120 c
    Prusak
    Odwiedziłem wreszcie to miejsce. Okolica urocza, więc jeśli ktoś woli spożywać w pięknych okolicznościach przyrody to obok mamy dwór, park podworski i duży zagospodarowany staw z aleją wokół . Lokal mieści się w budynkach pofolwarcznych i gdyby się ktoś uparł mógłby powiedzieć,...
    2023-09-29, 18:10
  • Borysko
    Leyerth, Urthel Hibernus Quentum
    Borysko
    Bardzo mi się spodobała etykieta tego piwa - skrzat z kufelkiem piwa. Mogę się tylko domyślać, że Urthel to jego imię. A może się mylę? Buteleczka to klasyczny bączek. Do tego kapselek z pięknym nadrukiem (skrzat, a jakże).
    Nalewanie do pokala zajęło mi dłuuugą chwilę (jakieś...
    2005-04-11, 21:23
  • lzkamil
    Leyerth, Urthel Parlus Magnificus
    lzkamil
    Wg Ratebeer to może być to samo piwo co Vlaemse Bock ale to co wczoraj piłem ma inny woltaż i wg mnie inaczej smakuje więc opisałem jako nowe piwo.
    Alk. 6.9%, piłem z kija w jednej z knajp w Utrechcie.
    Brązowe, nalane z wysoką i trwałą pianą, gazu nie za dużo.
    Zapach...
    2007-04-30, 14:03
  • Borysko
    Leyerth, Urthel Samaranth Quadrium
    Borysko
    Najpotężniejsze piwo z z tego browaru. Qaudrium oznacza krok dalej od tripela... dodam, że zawartość alk. wynosi 11,5% przy gęstości początkowej 25 Blg (!). Warzone ze słodu pilzneńskiego, pale oraz carapilsa. Chmielone goryczkowo Magnum a aromat to Saaz.
    Po nalaniu tworzy się zwarta...
    2005-07-29, 21:41
  • Dreamer
    Leyerth, Urthel Novicius Vertus (Brune)
    Dreamer
    alk. 5,9% but. 0,33 l
    Piana, w odróżnieniu od pozostałych Urthelów, szybko opadała pozostawiając nieśmiały kożuszek, ale też miły dla oka koronkowy rzucik na ściankach kielicha.
    Do tego ładny, głęboki, rubinowy kolor.
    Smak bardzo przyjemny, słodowy z lekko owocową...
    2005-06-14, 11:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...