Proef, Vicaris Tripel

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pezet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.03
    • 481

Proef, Vicaris Tripel

Receptura powstała w firmie piwnej Vicaris EVBA (inna nazwa: Dilewyns Brouwerij), która waży niewielkie (próbne?) ilości tego piwa i opisanego wcześniej Generaal. Proefbrouwerij jest natomiast browarem usługowym i waży te piwa w większych ilościach. Pytanie: czy w takich przypadkach przy opisie nie należałoby jednak podawać nazwy tego browaru, mikrobrowaru, który to piwo "wymyślił" i posiada prawa do receptury?
    Butelkę 0,75l za 2,95 euro kupiłem w Gent (tam też wypiłem).
    Alc. 8,5%. Piwo fermentuje ponownie w butelce.
    Kolor żółto - pomarańczowy. Piwo jest mętne.
    Piana szybko opadła pozostawiając przyjemną kołderkę.
    Zapach jak to w belgijskich piwach - intensywny. Bardzo świeży, cytrusowy, kwiatowy.
    Smak trochę ubogi. Słodkawy, lekko gorzki. Delikatnie czuć posmak kolendry. Piwo mocno nasycone CO2. Spodziewałem sie czegoś więcej. Przeciętny Tripel.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez pezet; 2006-05-18, 10:51.
    „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
    Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
    Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

Vicaris-tripel,zapach odpowiedni piwom tripel owocowy z nuta pikantna,duze nagazowanie w smaku przypomina mi duvel-a owocowe tony ale dosc wytrawne i wszystko gdzies zamykajaca ti wszystko goryczka.poprawne piwo tego gatunku

Comment

Przetwarzanie...