Piwko wspomniane przez Dreamera, receptura pochodzi z "wirtualnego" browaru SNAB, który zlecił warzenie "eksperymentalnemu" browarowi ("proef" brouwerij) w Lochristi, wspomnianemu już tu i tu.
Alk. 4.5%, bączek 0.33 l, warzone ze słodu pilzneńskiego, krystalicznego, czarnego i czekoladowego, chmielu Nugget, Challenger i Goldings i przypraw, dofermentowane w butelce, niepasteryzowane.
Ciemnobrązowe, mętne, lekko nagazowane, piana duża, sztywna i dosyć trwała.
Zapach wiśni w czekoladzie, średnio intensywny.
W smaku przeplata się gorzka i mleczna czekolada z czymś owocowym w tle.
Znakomity porter, lekki w woltażu ale niesamowicie treściwy i bogaty w smaku.
Tak jak pisał Dreamer, do złudzenia przypomina angielskie portery górnej fermentacji.
Alk. 4.5%, bączek 0.33 l, warzone ze słodu pilzneńskiego, krystalicznego, czarnego i czekoladowego, chmielu Nugget, Challenger i Goldings i przypraw, dofermentowane w butelce, niepasteryzowane.
Ciemnobrązowe, mętne, lekko nagazowane, piana duża, sztywna i dosyć trwała.
Zapach wiśni w czekoladzie, średnio intensywny.
W smaku przeplata się gorzka i mleczna czekolada z czymś owocowym w tle.
Znakomity porter, lekki w woltażu ale niesamowicie treściwy i bogaty w smaku.
Tak jak pisał Dreamer, do złudzenia przypomina angielskie portery górnej fermentacji.
Comment