Na etykiecie jest napisane, że piwo jest robione w Br. Crombe w Zottegem, który jest prawdopodobnie zamkniety. Znalazłem też informacje, że obecnie to piwo i inne z Crombe robią w Br. Strubbe. I tu mam problem. Do jakiego browaru to piwo przypisać?
W trakcie pisania tego postu szukałem informacji o tym piwie oraz browarach Crombe i Strubbe. Na oficjanej stronie browaru Strubbe piwa Cezarken i innych z Br. Crombe nie ma. Postawiłem więc na Br. Crombe. Jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić.
Cezarken`a kupiłem w Belgii, Gent, butelka 0,33l, alc. 5%.
Piana podczas i kilka chwil po nalewaniu wysoka i gęsta. Później pozostał cienki kożuszek.
Kolor piękny, ciepły, ciemnobursztynowy. Piwo jest mętne.
Zapach był delikatny. Słód, delikatny karmel i owoce cytrusowe.
Po kilku pierwszych łykach pomyslałem, że to będzie kiepskie piwo bo smak był bardzo "krótki" ale póżniej się rozkręcił. Słodki i owocowy początek i gorzka, przyprawiona czymś końcówka, trochę cytrusów w posmakach. Gazu było sporo ale bardzo przyjemnie się to piwo piło.
W trakcie pisania tego postu szukałem informacji o tym piwie oraz browarach Crombe i Strubbe. Na oficjanej stronie browaru Strubbe piwa Cezarken i innych z Br. Crombe nie ma. Postawiłem więc na Br. Crombe. Jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić.
Cezarken`a kupiłem w Belgii, Gent, butelka 0,33l, alc. 5%.
Piana podczas i kilka chwil po nalewaniu wysoka i gęsta. Później pozostał cienki kożuszek.
Kolor piękny, ciepły, ciemnobursztynowy. Piwo jest mętne.
Zapach był delikatny. Słód, delikatny karmel i owoce cytrusowe.
Po kilku pierwszych łykach pomyslałem, że to będzie kiepskie piwo bo smak był bardzo "krótki" ale póżniej się rozkręcił. Słodki i owocowy początek i gorzka, przyprawiona czymś końcówka, trochę cytrusów w posmakach. Gazu było sporo ale bardzo przyjemnie się to piwo piło.
Comment