A ja miałem okazję zakosztować tego piwka w wersji lanej w knajpce na terenie kąpieliska w Bogacsu (Węgry). 0,4 l piwa kosztowało 600 HUF, 0,5 L - 700 HUF. Piana dość gruba, w smaku: wiśnie+goryczka+weizenowe nuty. Piwo rewelacyjne, tylko cena niezbyt...
Belle-Vue, Kriek
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net -
Wygląd 8.5/10 - klarowne, piana niezbyt trwała, duże wysycenie, rubinowa barwa
Aromat 8/10 - lekka wiśniowa słodycz, dzikie nuty, wręcz słone
Smak 8.5/10 - słona drożdżowość z wiśniowymi akcentami
Uczucie w ustach 6.5/10 - oleista kwasowość, lepkość, delikatny słony posmak
Średnia 7.9/10http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!Comment
Related Topics
Collapse
-
Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.
Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...-
Channel: Belgia
2022-09-13, 11:41 -
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
-
-
-
Piwo owocowe coś jakby Kriek, alko 7.5%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - rubinowa czerwień.
Aromat - wiśnia.
Smak - słodka wiśnia ale nie ulepek.
Raz na czas można taką gazowaną...-
2024-12-04, 20:27 -
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment