Niech nie zwiedzie barwa i wygląda lager'a, w zapachu dużo skórki pomarańczowej, syrop waniliowy, bardzo lekko i bardzo słodko, nuta dolna kolendra, ale odrobina, w smaku piekące, cynamon z chilli, gęste, a kropka nad i to lekko zaznaczony chmiel. Ciężko wybrać który Piraat lepszy, ale Piraat upolował smoka!
Van Steenberge, Piraat 10,5%
Collapse
X
-
-
Najnowsza warka, 19.04.2024, duży gushing, tym razem skórka mandarynki, odrobina goździków, absolutnie lekkie, zapach nie przymierzając witbier, nuta dolna liście limonki kaffir i znowu mandarynka. Jakby się ktoś pytał, to właśnie tak ma pachnieć coś mandarynkowo, sok to nie wszystko, w smaku paprykowe, ale nie piekące, bardzo ułożone, cynamonu nie ma, chmiel gdzieś tam w dali, za to jest lekkie ukłucie limonki. Żebym nie był taki dziader/boomer, powiem po młodzieżowemu, choć to chyba nie ten wiek: rozpierdala system, czyli punk'owo, nie masz przyszłości (no future), zostań Piraat'em (tego też życzyłem mojemu szwagrowi na 50tkę).Mały porterek-przyjaciel nerekComment
Related Topics
Collapse
-
Lokal powstał bodaj miesiąc temu, nowoczesny styl, młoda energiczna ekipa w obsłudze. Na kranie 10 piw ze stajni Maltgardena. Do jedzenia, jak to się mówi w obecnej polszczyźnie, tapas
Znaczy się w tym przypadku np. tatar z łososia, frytki ze szprotek, zupa piwna, żeberko etc. Stoliki na...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Obok Baru Bosmańskiego lokal o wystroju marynistycznym (bardzo fajnym) z pysznym jedzeniem i sporymi porcjami (naleśniki, schabowy, ryby także z pieca). I dobrym wyborem Gościszewa (Komtur, Drwal, Porter, Rybak, Surfer, Szeryf) z butelki. Mają chleb i ciasto własnego wyrobu - przepyszne.
...-
Channel: Pomorskie
2020-08-07, 19:44 -
-
Pierwszy browar na Mierzei Wiślanej zlokalizowany jest na samym końcu cyplu, trzy kilometry od granicy Federacji Rosyjskiej.
Browar restauracyjny i hotel "Four Winds Resort & SPA" został otwarty w 2019 roku.
Hasłem browaru jest "Na zachód od granicy, na północ...-
Channel: Pomorskie
-
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment