Brouwerij Pirlot, Moerstraat 22, 2242 Pulderbos, kilka kilometrów na wschód od Antwerpii. Jest to firma piwna, która nie posiada urządzeń do produkcji dużej ilości piwa i zleca to Proefbrouwerij.
Kempisch Vuur Tripel to jedno z trzech piw oferowanych przez Brouwerij Pirlot.
Butelka 0,33l, alc. 7,5%, sugerowana temp. spożycia 12°C, piwo zabutelkowane 2005.07.07, najlepsze do 2010.07.07, import własny.
Kolor: żółty, delikatnie wpada w jasnopomarańczowy, piwo jest mętne.
Piana: wyśmienita, wysoka, biała, wieczna , b. trudno sie nalewało.
Zapach: słodki, drożdżowy, cytrusowy, wyraźnie czuć banany (tak jak w pszenicznych) i jakieś przyprawy.
Zapach bardzo intensywny i świeży.
Smak: Bardzo złożony. Owoce, słód, przyprawy, delikatna goryczka. To wszystko jest takie trudne do opisania! Próbowałem skoncentrować się i coś konkretniejszego z tej palety smakowej wycisnąć ale po kilku łyczkach dałem sobie spokój i po prostu delektowałem się wspaniałym piwem! Gorąco polecam!
Kempisch Vuur Tripel to jedno z trzech piw oferowanych przez Brouwerij Pirlot.
Butelka 0,33l, alc. 7,5%, sugerowana temp. spożycia 12°C, piwo zabutelkowane 2005.07.07, najlepsze do 2010.07.07, import własny.
Kolor: żółty, delikatnie wpada w jasnopomarańczowy, piwo jest mętne.
Piana: wyśmienita, wysoka, biała, wieczna , b. trudno sie nalewało.
Zapach: słodki, drożdżowy, cytrusowy, wyraźnie czuć banany (tak jak w pszenicznych) i jakieś przyprawy.
Zapach bardzo intensywny i świeży.
Smak: Bardzo złożony. Owoce, słód, przyprawy, delikatna goryczka. To wszystko jest takie trudne do opisania! Próbowałem skoncentrować się i coś konkretniejszego z tej palety smakowej wycisnąć ale po kilku łyczkach dałem sobie spokój i po prostu delektowałem się wspaniałym piwem! Gorąco polecam!
Comment