belgijskie mocniejsze pszeniczne (6,6v), importer sie walnął i napisał ze ma tylko 5% alc. bardzo lubie takie piwa, to moze jest ciut za słodkie, ale mi bardzo smakuje (w szczegolnosci po wczesniejszym doswiadczeniu z Bohunem...) moja ocena: 4.4
InBev Belgium, Leffe Blonde
Collapse
X
-
InBev Belgium, Leffe Blonde
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Mnie też smakuje. I ciekawostka dla etykietozbieraczy - etykiety pod etykietami, naklejane jedne na drugie. Tak jest z egzemplarzami kupowanymi w Geant.
------------------
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Wyśmienite piwo.
Wyraźna pełnia smaku i esencjonalny zapach.
A z "walniętą" zawartością alkoholu też się ostatnio spotkałem. Piwo Belgijskie ( nie pamiętam dokładnie jakie) na etykiecie oryg. 8 % na dodatkowej (importera) 6,3% !
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
bo to w koncu w innym języku... kazdy tlumacz moze na tym się walnąć- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
jednak mysle ze wykorzystany jest w tym przypadku słód pszeniczny...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Interesujące piwo, ciekawy smak ale musi być odpowiednio schłodzone. Natomiast jeśli chodzi o zapach to bardzo mi to przypominoło pszeniczne, doszukałem się w nim drożdży, taki lekko kwaskowaty. Dla mnie dziwna kombinacja smaku i zapachu. Moja ocena jest na plus.
P.S. Tak jak Grzech napisał smak coś koło pale ale.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Comment
-
-
Bardzo bardzo przednie piwo. Piana gęsta, trzyma się przez cały czas picia. Zdecydowanie najlepsze z serii Leffe dostępnej w Polsce.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dałem teściowi w prezencie urodzinowym - był zachwycony.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Leffe Blonde - Blond
$9.99 za 6 butelek 12 fl. oz.
Bardzo przyjemne, esencjonalne, a zarazem delikatne.
Nie bez powodu zawsze wolałem blondynki
Dla mnie spokojnie 4,5Popieraj małe browary!!!
Comment
-
-
Zakupione przez Kamyczka w Piwoszu.
Dla mnie 5. Piękna ciemnozłota barwa, esencjonalny smak, dlugo utrzymująca się słodycz, i ta piana! Bardzo długo się trzymała.
Comment
-
-
Ciekawa sprawa z tą pszenicą. Mnie też smak skojarzył się z pszeniczniakiem, chociaż na etykiecie nie ma o tym wzmianki. Piwo jest intensywne i dość ciężkie w smaku, może trochę zbyt słodkie. Jak najbardziej godne polecenia, chociaż dość drogie (5,29 w zupamarkecie).Last edited by żąleną; 2003-02-24, 00:16.
Comment
-
-
Ostatnio dostępne w Makro - (niby)promocja 4x033 butelka, 13 zł.
Bardzo solidny i smaczny pszeniczniak. Nie tak wyrazisty jak choćby Franziskaner, ale za to z piękną pianą i nieco lżejszy dla żołądka. Jak dla mnie apetyczna ta "blondynka"!!!*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
aczkolwiek mam inne preferencje, to tu się muszę zgodzić z moimi przedmówcami - lubię tę blondynkę...
a zwłaszcza prosto z beczki z delikatną pianką - cudo na spokojny wieczór :-)Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
Comment