Po małej przerwie w nowościach (ale nie od piwa w ogóle ) mam to oto wspaniałe piwko przed sobą.
--------------------
Piwo Montagnarde,
brasserie de l'Abbaye des Rocs
ekstrakt: ?, alkohol: 9%;
butelka 0,33 litra, zwrotna;
jasne mocne, górna fermentacja, nieklarowane.
import: Merco International
--------------------
Zapach: odurzający... intensywny, wyraźnie owocowy
Piana: wspaniała! gęsta, bardzo długo się utrzymuje, spełnia w pełni swoją rolę chroniąc nasze piwo
Bąbelki: subtelne, bardzo drobne, nieintensywne,
odczucia smakowe: na moim etapie poznawania piw belgijskich jest to wg mnie rewelacja w sektorze piw mocnych. nutka owocowa i w smaku się uwydatnia, w oddali może nieco podpalana. moc alkoholowa nie jest wyczuwalna, co cenię sobie bardzo w piwach mocnych. konsystencja o przyjemnej lepkości.
Montagnarde pije się bardzo przyjemnie i mogę z czystym sumieniem polecić tym osobom, które w piwie mocnym szukają subtelności i łagodności.
moja ocena: 5,0
na zdrowie
--------------------
Piwo Montagnarde,
brasserie de l'Abbaye des Rocs
ekstrakt: ?, alkohol: 9%;
butelka 0,33 litra, zwrotna;
jasne mocne, górna fermentacja, nieklarowane.
import: Merco International
--------------------
Zapach: odurzający... intensywny, wyraźnie owocowy
Piana: wspaniała! gęsta, bardzo długo się utrzymuje, spełnia w pełni swoją rolę chroniąc nasze piwo
Bąbelki: subtelne, bardzo drobne, nieintensywne,
odczucia smakowe: na moim etapie poznawania piw belgijskich jest to wg mnie rewelacja w sektorze piw mocnych. nutka owocowa i w smaku się uwydatnia, w oddali może nieco podpalana. moc alkoholowa nie jest wyczuwalna, co cenię sobie bardzo w piwach mocnych. konsystencja o przyjemnej lepkości.
Montagnarde pije się bardzo przyjemnie i mogę z czystym sumieniem polecić tym osobom, które w piwie mocnym szukają subtelności i łagodności.
moja ocena: 5,0
na zdrowie
Comment