Affligem, Florival Winter Hiver

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Affligem, Florival Winter Hiver

Butelka 0,33 litra, alk. 9 %, eks. brak, kapsel granatowy goły, piwo robione dla marketów Delhaize
    Kolor - brązowy, mętny
    Piana - drobna, gęsta, beżowa, wysoka i trwała
    Zapach - palono-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - mocno owocowe, lekkie nuty miodowe? ( jakbym pił miód pitny- takie odniosłem wrażenia ale tylko na początku), wyczuwalna mocna goryczka która przebija się przez mocną słodycz,
    Pełne w smaku, konkretne, treściwe. Wali ładnie w głowę
    Pycha.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 928 ( 613 opisane na forum ) 513 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Van Eecke, Kapittel Watou Winter
      darekd
      Przedziwna historia z tym browarem a właściwie browarami ze wschodniej Flandrii
      Otóż piwowarska rodzina Leroy (podobno obecnie warzy piwo 11 pokolenie!) posiadająca browar Het Sas odziedziczyła w l. 60-tych XX w. browar Van Eecke.
      Produkcja przebiega w dwóch browarach, ale w 2016...
      2024-01-10, 23:31
    • Petitpierre
      Browar Stu Mostów, Winter Stout Nitro
      Petitpierre
      Na etykiecie bałwan bez kapelusza, mało informacji, na szczęście w ramach 4+2.

W zapachu mleko, kawa ziarnista osobno, słodko. W nucie dolnej tak samo, co już dobrze nie wróży. Mało gazu, niby azot, kwaśne, mleczne, goryczka lekka, Schwarzbier niedogazowany mocno laktozą do.....y...
      2022-12-07, 13:04
    • darekd
      Dobruška, Rampušák Winter Ale
      darekd
      No i Rampušák zaczął warzyć ejle.

Ten ma 13% ekstr. i 5,3% alk.

Jak zwykle bez fultracji i pasteryzacji.

chmiele: Apollo, Galaxy a Cenntenial

Aromat:- lekki chmiel z grejpfrutowym muśnięciem, trochę drożdży i ciut słodu
      Piana - puszysta,...
      2021-01-08, 20:24
    • darekd
      Camba, Winter Zauber Märzen
      darekd
      Gónobawarski duży browar rzemieślniczy działający od 2008 r. i początkowo związany z producentem sprzętu piwowarskiego BrauKon (korzysta z niego wrocławski Stu Mostów) jako ich browar eksperymentalny.

https://www.camba-bavaria.de/

14,5% ekstr., 6% alk., 17 IBU

...
      2024-02-07, 00:42
    • darekd
      Frankfurter Brauhaus, Schultenbräu Winter Bock
      darekd
      Schultenbräu czyli marka ALDI, piwo kupione na terenie Niemiec, niestety do sieci w naszym kraju nie dotarło.

7% alk.

Ciemny koźlak.

Aromat - słodowy z łagodną karmelową słodyczą, tony palone z chlebem razowym
      Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta,...
      2022-02-21, 23:27
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...