Strubbe, Darwin Dark Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Strubbe, Darwin Dark Lager

Butelka 0,33 litra, alkohol 5,2 %, eks.brak, kapsel biały,
    Piwo na licencji Byron Bay Beer Australia
    Kolor - czarny
    Piana - brązowa, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - kawowo-palony niezbyt wyraźny
    Gaz - właściwy
    Smak - minimalna nuta słodka, wyraźne nuty palono-goryczkowe, plus nuty kawowo-czekoladowe
    Dobre, smakowało mi.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1087 ( 696 opisane na forum ) 596 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Prawie australia:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• abelincoln
      Australia, Batch Brewing, Darling Square, Sydney, NSW
      abelincoln
      Przypadkiem znaleziona knajpka a właściwie to stoisko w foodcourtcie. Okolica ładna i wiele różnych możliwości kulinarnych.

Ekipa za barem bardziej zajęta sobą i muzyką disco z lat 70/80 ubiegłego wieku, ale piwo smaczne. Poprosiłem o Hazy IPA i spotkało mnie zaskoczenie -...
      2023-02-16, 19:22
    • abelincoln
      Australia, Sydney Brewery, 28 Albion St Surry Hills, Sydney, NSW
      abelincoln
      Brewpub czy też raczej browar restauracyjny, znajdujący się o kilka minut na piechotę od ichniejszego dworca centralnego. Ruch duży, piwa smaczne, ceny jak na Sydney zachęcające (przynajmniej jeśli chodzi o piwa - jedzenia nie próbowałem).

Na początek poprosiłem o Kościuszko...
      2023-02-16, 19:13
    • Jaro03
      Puszki
      Jaro03
      Witam

Po 8 latach kolekcjonowania puszek piwnych moja " zajawka " do tego niestety robi się coraz mniejsza. Oraz również pojawił się stały problem kolekcjonerów puszek czyli - brak miejsca w domu.
      Aktualnie mam blisko 4500 puszek a trzymanie tego w kartonach to...
      2019-08-07, 18:19
    • pezet
      Strubbe, Cezarken
      pezet
      Na etykiecie jest napisane, że piwo jest robione w Br. Crombe w Zottegem, który jest prawdopodobnie zamkniety. Znalazłem też informacje, że obecnie to piwo i inne z Crombe robią w Br. Strubbe. I tu mam problem. Do jakiego browaru to piwo przypisać?
      W trakcie pisania tego postu szukałem...
      2006-05-25, 00:19
    • ART
      Nepomucen, Pale Ale Australia
      ART
      Piwo gotowe do oceny
      2016-06-16, 23:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...