Affligem, Ne Flierefluiter Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Affligem, Ne Flierefluiter Tripel

    Bączek 0,33 litra, alkohol 8,5 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - ciemnozłocisty, lekko mętny
    Piana - drobna, wysoka, niesamowicie trwała
    Zapach - wyraźny owocowy
    Gaz - sporo
    Smak - mocno słodkie, owocowo-cytrusowe, lekko winne, lekka goryczka
    Czuje się lekko alkohol, ale nie psuje to przyjemności z konsumpcji.
    Poprawny tripel.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1418 (841 opisane na forum ) 741 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • pezet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.03
    • 481

    #2
    Widziałem to piwo także pod bardziej rozbudowaną nazwą Fisser Ne Flierefluiter Westelse Tripel.
    Niby warzone przez browar Fisser ale chyba to tylko firma piwa, właściciel receptury zlecający warzenie swojego piwa browarowi Affligem (grupa Heńka )

    Butelka 330ml, alk. 8,5%, import własny.
    Kolor: złoty wpadający w pomarańczowy, piwo mętne.
    Piana: wysoka, trwała, biała, drobna.
    Zapach: Typowo ‘triplowy’. Zdecydowana baza słodowa, drożdże i spora dawka cytrusów i innych owoców.
    Smak: Niezbyt wyszukana kompozycja smakowa, w której dominują słód i owocowe, głównie cytrusowe posmaki. Dość spora chmielowa goryczka podkreślona jest mocno wyczuwalnym alkoholem (czuć alk ale nie przeszkadza to w degustacji).
    Nasycenie: wysokie, wyostrzające i podkreślające smak.
    Taki sobie, przeciętny tripel.
    Attached Files
    Last edited by pezet; 2008-03-03, 00:15.
    „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
    Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
    Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    Przetwarzanie...
    X