Caulier, Bon Secours Brune

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

    Caulier, Bon Secours Brune

    Piwo ciemne, alkohol 8%, dofermentowujące w butelce.
    Barwa wiśniowo-brązowa, mętne. Aromat mocny, winno - karmelowy. Smak raczej ostry, lekko alkoholowy, na pierwszy plan wysuwają się cierpkawe nutki winno-owocowe, jakieś przyprawy, potem wygładza to lekka słodycz karmelu. Do tego wysokie nagazowanie. Wszystko w sumie sprawia, że piwo jest bardzo ciekawe. Mi smakowało. Otrzymane od Bobireda, Wielklie dzięki.
    BIRRARE HUMANUM EST
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Kolor ciemny, brązowo-rubinowy.
    Aromat winno-alkoholowy ale przyjemny. Skojarzył mi się z lambrusco. W tle delikatny karmel i czekolada.
    Smak wytrawny i owocowy, jak porzeczkowe wino z dodatkiem ciemnego, karmelowego piwa. Goryczka wyraźna, ziołowa, bardzo przyjemna. Im bardziej ogrzane, tym alkohol mocniej wyczuwalny.

    Smakowało.

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #3
      Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      Przetwarzanie...
      X