Caulier, Bon Secours Brune

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Caulier, Bon Secours Brune

Piwo ciemne, alkohol 8%, dofermentowujące w butelce.
    Barwa wiśniowo-brązowa, mętne. Aromat mocny, winno - karmelowy. Smak raczej ostry, lekko alkoholowy, na pierwszy plan wysuwają się cierpkawe nutki winno-owocowe, jakieś przyprawy, potem wygładza to lekka słodycz karmelu. Do tego wysokie nagazowanie. Wszystko w sumie sprawia, że piwo jest bardzo ciekawe. Mi smakowało. Otrzymane od Bobireda, Wielklie dzięki.
    BIRRARE HUMANUM EST
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Kolor ciemny, brązowo-rubinowy.
    Aromat winno-alkoholowy ale przyjemny. Skojarzył mi się z lambrusco. W tle delikatny karmel i czekolada.
    Smak wytrawny i owocowy, jak porzeczkowe wino z dodatkiem ciemnego, karmelowego piwa. Goryczka wyraźna, ziołowa, bardzo przyjemna. Im bardziej ogrzane, tym alkohol mocniej wyczuwalny.

Smakowało.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        John Martin, Waterloo Double Brune
        Prusak
        Belgijski doubel z pogranicza Brabancji niderlandzkiej i walońskiej.
        Moc 8%
        Z gatunku tych nieco zdrdaliwych
        Barwa ciemonrobinowa przechodząca w beże.
        Moc zapachów słodowych, karmelowych, rodzynkowych, lekko suszone owoce.
        Piana po nalaniu obfita, utrzymująca się...
        2024-10-27, 22:39
      • darekd
        Scåssenes, 1830 Le Roi - Brune
        darekd
        Browar z walońskiej wsi Écaussinnes. Nazwa piwa nawiązuje do rewolucji belgijskiej, której celem było uniezależnienie się od Holandii.

Z tego co wiem browar powstał w końcu lat 90-tych, ale zmieniał nazwy i właścicieli. W obecnej formie warzą od 2015 r.

http://www.bras...
        2018-11-16, 20:04
      • nietzschee
        Haacht, Abbaye du (Abdij van 't) Park Brune
        nietzschee
        Warzone przez ALDI w Haacht, alko 6,5%

Wygląd: kolor ciemny rubin, klarowne, piana jest naprawdę śliczna drobna, lekko beżowa, lacing jak szron.
        Zapach: zaraz po otwarciu pachnie jak imperialny weizen , potężnie bananowo i goździkowo, później odrobinę korzennie, lekkie...
        2017-09-06, 00:53
      • Dreamer
        Caulier, La Vieille Bon-Secours Blonde
        Dreamer
        zaw. alk. 7,5%, but. 0,75 l
        kupione w "Piotrze i Pawle" (cena: 24,99 zł)

Produkcja małego (2600 hl/rocznie) rodzinnego browaru Caulier, funkcjonującego od 1995 r. Piwo z gatunku "biere artisanale", oznaczającego tradycyjne metody produkcji na nie-przemysłową...
        2006-03-20, 23:13
      • grzech
        Caulier, Bon Secours Ambree
        grzech
        Otrzymane w prezencie od znajomej. Buteleczka 0,33l, zamknięcie patentowe. Alkoholu 8%.

Kolor miodu - głęboki, ciepły. Piana o imponującej wysokości oraz żywotności. Spore nagazowanie, ale nie odniosłem wrażenie, że było za duże. Zapach początkowo umiarkowanie intensywny,...
        2006-12-27, 10:35
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...