De Dool, Ter Dolen Donker

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    De Dool, Ter Dolen Donker

    Kasteel Brouwerij Der Tolen Donker, Duble Dark
    Piwo koloru brązowego , nie przejrzyste , pływa bardzo dużo osadu - drożdży ?
    w smak i zapach owocowy jakby śliwkowy
    drobne bąbelki gazu unoszą się przez cały czas degustacji
    piana średnia lecz utrzymująca się przez całą degustację
    butelka 0,33 kapsel firmowy
    przepyszne piwo
    Een moderne Kasteelbrouwerij, abdijbieren van topkwaliteit, een prachtig terras en een omgeving die doet wegdromen.
    Mniej książków więcej piwa
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    #2
    oto foto
    Attached Files
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • pezet
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.03
      • 481

      #3
      Prawidłowa nazwa browaru to Brouwerij de Dool Zgłosiłem zmianę.
      „Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
      Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
      Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski

      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

        #4
        alk7,1% vol 17,0°Plato
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • tmspoko
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.09
          • 207

          #5
          Aktualne zdjęcie (niezbyt udane, a i butelka "nieorginalna"). Teraz 16,9 Plato, alc. 7,1% vol
          Dla mnie ten browar to odkrycie tych wakacji.
          Attached Files
          TMspoko

          Comment

          • darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12569

            #6
            Ekstr. 16,9%
            Alk. 7,1%

            Aromat - karmel z minimalnym podpalanym akcentem
            Piana - średnia, zwarta, niezbyt trwała, niewiele zostawia
            Wysycenie - wysokie, dość ostre
            Smak - dość słodko, palony cukier, karmel, rodzynki, lekko palony finisz, łagodnie rozgrzewający
            Treściwość - spora

            Słodko w odbiorze, ociera się o ulepkowatość. Spokojnie do wypicia, ale nudne w odbiorze. Nie przekonało mnie.

            Comment

            • darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12569

              #7
              Obecnie:
              Attached Files

              Comment

              Przetwarzanie...
              X