Van Steenberge, Original Super Beer HΨ Cuvée

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1313

Van Steenberge, Original Super Beer HΨ Cuvée

przywiezione z włoch, butelkowane dla tamtejszej firmy Zago i z kontretykietą po włosku, lecz jak najbardziej belgijskie piwo. przy okazji ustalania browaru pochodzenia natknąłem się na taką recenzję, że mi kapcie spadły (chodzi o tę trzecią od góry). na takie dictum to ja blednę i milknę.
    PS piwo było niewątpliwie ciekawe, ale dla mnie li tylko ciekawostką pozostanie.
    Attached Files
    veni, emi, bibi

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Van Steenberge, Gulden Draak Brewmaster
    Petitpierre
    Piwo jest hołdem od głównego browarnika, jakim aktualnie jest Jef Versele, dla swjego dziadka, Jozefa Van Steenberge oraz 230-lecia założenia browaru. Inspiracją miały być podróże do USA. Piwo jest leżakowane w beczce po whiskey lub whisky-pogrzebawszy troszkę można znaleźć informację,...
    2022-09-20, 17:23
  • Petitpierre
    Van Steenberge, Gulden Draak Smoked
    Petitpierre
    Piwo bardzo drogie, 19zł, ma być solidny dodatek słodu wędzonego, piana zwarta, ale mała, w aromacie ognisko, oscypek, kiełbasa mocno napieprzona, gruszki w occie, wanilia, nuta dolna pieczone jabłka, smak bardzo pikantne, palone, ale już nie ma nut wędzonych, pikanteria papryki, tataraku,...
    2022-08-23, 10:32
  • darekd
    Proef [Cluysenaer], Cuvée Noire
    darekd
    Jeden z wielu projektów zlecających warzenie w De Proefbrouwerij.

Alk. 8%

Aromat - suszone śliwki, palone słody, przez chwilę lekki rozpuszczalnik i owocowy kwasek
    Piana - dość wysoka, szybko opada do kożuszka, trochę zostaje na szkle
    Barwa - ciemny...
    2020-01-31, 22:51
  • darekd
    Au Baron, Cuvée des Jonquilles
    darekd
    Browarek z północnej Francji, tuż pod granicą z Belgią.

7% alk

Najpierw było bistro, a od 1989 roku warzone jest piwo. Teraz można zjeść, napić się piwa, kupić różnie miejscowe produkty i spędzić miło czas w Gussignies :

http://www.brasserieauba...
    2019-07-09, 19:34
  • kaczka116
    Ziemia Obiecana, Cuvee du Orla
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-04-08, 16:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...