Haacht, Duff Beer Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Haacht, Duff Beer Pils

Piwo zrobione chyba specjalnie dla fanów kultowego serialu Simpsonowie Ukochana marka Homera Simpsona teraz dostępna jest już dla innych. Nie ukrywam że jedynym powodem zostawienia ponad 2 jura za mała flaszkę 330 ml było "zaliczenie" tego piwa jako ot ciekawostkę. Nie spodziewałem się żadnych większych doznań smakowych domyslając się iż zrobiono je "pod publiczkę" podobnie jak u nas w Polsce pojawiło się swego czasu kilka graficznych podrób piwa "Mocny Full" ściągniętego z serialu Świat wg Kiepskich. Fakty:
    Kolor : jasnozłoty typowy dla piwa dolnopółkowego o niedużej (w obecnym pojęciu rynkowym) mocy.
    Moc : ta właśnie określona przez producenta (dokładnie Nv. SA Brouwerij Haacht) jako 5 volt
    Ekstrakt : tak nie pomyłka ! Jest podany na ecie co w obecnych czasach a zwłaszcza w przypadku piw które pasują raczej dla niewybredych klientów, jest fenomenem. Jest to 11,85 o Plato (cóż za precyzja!)
    Smak : i tu przyznam że pils całkiem przyjemny , bez żadnych zastrzeżeń. Wcale nie wydawał mi sie wodnisty choć przy 5 voltach piwo wodniste w smaku raczej być nie powinno.
    Piana : kolejne miłe zaskoczenie. Drobnobąbelkowa , śnieżnobiała ,zwarta , bardzo puszysta i długo trzymająca swoją kubaturę wygenerowaną przezemnie w procesie nalewania. Zauważyłem iż inne testowane piwa z tego browaru również mają pozytywne oceny w przypadku tego punktu.
    Opakowanie: prosta grafika etykiety ale taka jaka była w serialu a więc taka jaka być powinna. Do tego kapselek ze stosownym nadrukiem.
    Mimo wszystko biorąc pod uwagę cenę to produkt polecany jedynie fanom serialu ze Springfield. Za ponad 2 jury można śmiało kupić tak samo dobre pilsy jeśli nie lepsze i w opakowaniach większych niźli opisane. Podana cena to cena irlandzka.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2008-11-09, 15:31. Powód: bo tak
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • Mefju
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.06
    • 2

Witam.

Jestem całkiem świeży na forum i nie ukrywam że przywiała mnie tutaj tylko jedna sprawa, a mianowicie piwko w poście wyżej. Szukam go od bardzo dawna i nie potrafię znaleźć nigdzie. Pomoże ktoś i podpowie gdzie można nabyć to cacko ;>

Pozdrawiam

Comment

• Cooper
      🥛🥛🥛
      • 2002.11
      • 6059

Jest warzone licencyjnie w Polsce w Piotrkowie Tryunalskim ale podejrzewam że 100 procent produkcji może iść na eksport. Ja swoje kupiłem w "Niepolsce" niestety i tamto było akurat produkcji belgijskiej.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Mefju
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.06
        • 2

A jest jakaś szansa że kupię to gdzieś w PL ?

Comment

• Cooper
          🥛🥛🥛
          • 2002.11
          • 6059

Nie wiem , zapytaj w Kiperze. Smakowo nic ciekawego jednak rozumiem że chodzi o simpsonową "ideologię"

Comment

• Pawelord2
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.05
            • 133

Piwo o takiej nazwie jest produkowane przez kilka różnych browarów w europie - wg wikipedii w UK, Australii, Meksyku, Hiszpanii i w Niemczech przez browar Eschweger Klosterbrauerei. To ostatnie właśnie popijam, ale że to nie jest temat o tym piwie to się nie będę rozpisywał (Z resztą nie ma o czym bo słabe).

Jak z Simpsonami - niby fajni, ale Futurama lepsza ;p

Edit - kupiłem przypadkiem i przez sentyment gdzieś we Włoszech ;]
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pawelord2; 2010-11-03, 18:08.

Comment

• GaryFisher
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.10
              • 739

Miałem okazję spróbować i smakowało całkiem nieźle. A taka ciekawostka, Mocne Fulle moja koleżanka kupowała gdzieś w Getafe w Hiszpanii I podobno było to przez chwilę dość popularne piwo wśród miejscowych bo ktoś je tanio sprzedawał.
              Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• dipeone
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 741

Kupione w Czechach. Ładna złota barwa, dosyć przyjemny zapach chmielu i zaskakująco treściwy smak. Kapsel dedykowany ale trochę inny. Butelka 0,33l.

Comment