Van Steenberge, Uilenspiegelbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Van Steenberge, Uilenspiegelbier

Warzone dla VVV-Damme (to nie browar tylko jakiś inny podmiot związany z miasteczkiem Damme - agencja turystyczna czy coś takiego?).
    Nazwa znaczy "piwo sowizdrzalskie". Alk. 8%, but. 0.33 l.
    Brązowe, mętne, nagazowanie spore ale cały gaz idzie w pianę, taką wielką i trwałą że nalanie do półlitrowego kufla zajmuje z 10 minut.
    Zapach słodowy, czekoladowy, owocowy, lekko drożdżowy.
    Smak czekolady z owocami, alkohol tylko trochę wyczuwalny.
    Jak dla mnie niezły mocny dubbel.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Van Steenberge, Gulden Draak Brewmaster
    Petitpierre
    Piwo jest hołdem od głównego browarnika, jakim aktualnie jest Jef Versele, dla swjego dziadka, Jozefa Van Steenberge oraz 230-lecia założenia browaru. Inspiracją miały być podróże do USA. Piwo jest leżakowane w beczce po whiskey lub whisky-pogrzebawszy troszkę można znaleźć informację,...
    2022-09-20, 17:23
  • Petitpierre
    Van Steenberge, Gulden Draak Smoked
    Petitpierre
    Piwo bardzo drogie, 19zł, ma być solidny dodatek słodu wędzonego, piana zwarta, ale mała, w aromacie ognisko, oscypek, kiełbasa mocno napieprzona, gruszki w occie, wanilia, nuta dolna pieczone jabłka, smak bardzo pikantne, palone, ale już nie ma nut wędzonych, pikanteria papryki, tataraku,...
    2022-08-23, 10:32
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
    e-prezes
    Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają...
    2023-02-07, 18:58
  • e-prezes
    Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
    e-prezes
    Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
    2023-01-29, 17:02
  • dadek
    Chorwacja, Dugi Rat, Mrta 22, Pivovara Barilo
    dadek
    O tym browarku dowiedzieliśmy się od chłopaków z Tab B. Powiedzieli, że to ich przyjaciele czego dowodem jest stała obecność na kranie w browarze Tap B jednego z piw z Barilo. Oczywiście nie omieszkaliśmy wybrać się do miejscowości Dugi Rat by zobaczyć wszystko na własne oczy, co uczyniliśmy...
    2021-10-06, 21:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...