Alvinne, Tripel Ingelmunster

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    Alvinne, Tripel Ingelmunster

    Ekstr. 20%, alk. 8.7%, but. 0.33 l. Warzone ze słodu pilzneńskiego, pszenicznego, cara amber i PA (pale ale?), z chmielem Saaz, Challenger i EK Goldings, z dodatkiem wanilii i cukru krystalicznego, z drożdżami granulowanymi? (korrelgist) Lesaffre T58, niefiltrowane i niepasteryzowane, dofermentowane w butelce. Barwa 16 EBC, goryczka 33 EBU.
    Bursztynowe, mętne, mocno nagazowane, piana bardzo wysoka i dosyć trwała.
    Zapach owocowy, miodowy, słodowy, chmielowy, intensywny.
    Smak miodowo-owocowy, kwaskowato-winny, ze sporą goryczką i lekkim alkoholowym posmakiem.
    Całkiem wypijalne, chociaż piłem lepsze triple, smak jest bogaty ale niezbyt zrównoważony.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23929

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedzi
    z drożdżami granulowanymi? (korrelgist) Lesaffre T58
    Fermentowane z użyciem suchych drożdży Suchych przed użyciem ma się rozumieć

    Swoją drogą chyba mało który producent, poza domowymi, podaje z jakiego szczepu drożdży korzysta(ł)...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    Przetwarzanie...
    X