Zgodnie z nazwą jedno z trzech piw na Trzech Króli.
Ekstr. 24%, alk. 11%, bączek 0.33 l. Warzone ze słodu pilzneńskiego i monachijskiego, z chmielem Challenger i EK Goldings, z dodatkiem cukru krystalicznego i ziaren gorczycy, z drożdżami Belgian Ale, niefiltrowane i niepasteryzowane, dofermentowane w butelce. Barwa 30 EBC, goryczka 60 EBU.
Bursztynowe, mętne, drożdże zbierają się na dnie w grube kłaki, mocno nagazowane, piana po otwarciu i nalaniu małej ilości do kufla wyłazi zarówno z kufla jak i z butelki, nalewanie trwa kilkanaście minut, po nalaniu piana trzyma się bardzo długo.
Zapach bardzo intensywny, truskawkowy, wiśniowy, drożdżowy.
Smak owocowy, słodowy, z całkiem sporą goryczką, w końcówce więcej niż trochę grzejącego alkoholu.
Dobry, wyjątkowo krzepki tripel.
Kapsel goły.
Ekstr. 24%, alk. 11%, bączek 0.33 l. Warzone ze słodu pilzneńskiego i monachijskiego, z chmielem Challenger i EK Goldings, z dodatkiem cukru krystalicznego i ziaren gorczycy, z drożdżami Belgian Ale, niefiltrowane i niepasteryzowane, dofermentowane w butelce. Barwa 30 EBC, goryczka 60 EBU.
Bursztynowe, mętne, drożdże zbierają się na dnie w grube kłaki, mocno nagazowane, piana po otwarciu i nalaniu małej ilości do kufla wyłazi zarówno z kufla jak i z butelki, nalewanie trwa kilkanaście minut, po nalaniu piana trzyma się bardzo długo.
Zapach bardzo intensywny, truskawkowy, wiśniowy, drożdżowy.
Smak owocowy, słodowy, z całkiem sporą goryczką, w końcówce więcej niż trochę grzejącego alkoholu.
Dobry, wyjątkowo krzepki tripel.
Kapsel goły.