Fantôme, Fantôme dÉté

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Fantôme, Fantôme dÉté

Kolor - mleczna czekolada, matowy, bardzo efektowny,
    Piana - piękna i mocna, po kilkudziesięciu minutach nadal trzyma się kożuch na powierzchni,
    Wysycenie - bardzo dobre,
    Zapach - dominuje piwniczny i mieszanka owoców,
    Smak - kwaśny "jak byk" jabłkowy, nie wiem czy coś nie tak z tym piwem czy taki ma styl, chętnie posłuchałbym opinii koneserów.
    Opakowanie - butelka 0,7 l zakorkowana i zakapslowana, etykieta naklejona amatorsko pofałdowana, odchodzi bez namaczania, motyw zamku i ducha. 8% alc.

Efekty wizualne bardzo pozytywne, ale smakowo dla mnie za kwaśne, ciężko mi porównać to piwo i obiektywnie ocenić jakościowo gdyż nie mam punktu odniesienia innych produktów i warek tego browaru a sam browar reklamuje się jako "browar niepodobny do innych". I to jest fakt
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • wpadzio
    Fantôme, Fantôme Printemps
    wpadzio
    Brasserie Fantôme to mikrus z Soy-Erezée w Walonii. Fantôme Printemps zaś to saison, czyli piwo, które jest w tamtym regionie niemalże wizytówką. Jak na styl jest wyjątkowo mocne, bowiem zawartość alkoholu wynosi aż 8%. Na etykiecie połowę miejsca zajmują informacje dla amerykańskiego...
    2014-05-11, 20:13
  • dadek
    Dobruška, Křovická 267, Rodinný pivovar se sladovnou v Dobrušce
    dadek
    19.08.2017 na terenie browaru odbywała się impreza pod nazwą Den otevřených dveří, więc była idealna okazja by zwiedzić dokładnie browar, spróbować wszystkich piw i poszaleć na koncertach czołowych czeskich kapel.
    Organizacja jak to u Czechów idealna, mnóstwo stoisk z lanym...
    2017-09-19, 03:29
  • Pancernik
    32. Via dei Birrai, Audace
    Pancernik
    Złamałem się i skusiłem na jedno z trzech dostępnych w plażowej knajpce "Faro 36" w Lido di Spina piw z tego browaru (wszystkich mają osiem). Opis piwa: http://www.32viadeibirrai.it/en/prodotti/audace/.
    Skusiłem się, bo flaszka 0,75 kosztowała EUR 13 . Flaszka ciekawa,...
    2014-07-23, 15:14
  • leona
    Fantôme, Hiver
    leona
    Zimowy saison dostępny od października do marca

Alkohol 8%, ekstrakt nie podany, butelka szampanówka 0,75 litra, na etykiecie tradycyjny duszek.

Kolor pomarańczowy, mętny, nieprzejrzysty.
    Piana biała, drobna, gęsta, wysoka i długa.
    Aromat ociupinka...
    2014-04-25, 18:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...