Het Anker, Anker Boscoulis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • M-kwadrat
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.07
    • 304

Het Anker, Anker Boscoulis

Piwo zrobione z połączenia beer blanche warzonego przez ten sam browar z owocowym gęstym sosem (coulis) i świeżymi owocami.
    Kolor czerwono-różowy, opalizujące. Piana różowa, dość drobna i trwała. Zapach owoców leśnych i malin. W smaku wyczuwalne maliny i truskawki, oraz połączenie przyjemnej kwaskowatości jak w witbierach i słodyczy z soku. Niestety na mój gust piwo było zbyt słodkie - daleko mu oczywiście do ulepkowatych piw ale sam owocowo-kwaskowaty smak by mi bardziej odpowiadał i lepiej komponował to piwo z ciepłymi dniami. Wysycenie dość wysokie, drobne bąbelki do końca miło pieściły język i podniebienie. Pakowane w butelkę 0,33l z etykietą nie powalającą świeżością pomysłu ale ascetyczną, podane informacje o producencie, składzie i zawartości alkoholu.
    Kupione za 8,90zł w poznańskich Piwach Świata, przez nich też importowane. Gdyby było mniej słodkie to rozważałbym powtórzenie w sprzyjających okolicznościach a tak to niekoniecznie.
    Strona producenta www.hetanker.be podaje następujące informacje: piwo owocowe, barwa czerwona, 3,5% alkoholu, wyłącznie belgijskie chmiele, 19Blg, górna fermentacja, butelka 0,33l, trwałość minimum rok.
    Pozdrawiam, Maciek
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Od Het Anker to ja wszystko łykam tylko w tym przypadku jestem zaskoczony.Alkohol 3.5%.A zapach?Czyżby to lambik?Nie ważne co to jest.W smaku maliny,poziomki i czerwone porzeczki,no i po kolejnym łyku stwierdzam,że chyba to rzeczywiście lambik!

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      De Brabandere, Wieze
      darekd
      Tripel 8,5% alk.

De Brabandere to obecna nazwa dawnego browaru Bavik w Bavikhove we Flandrii Zachodniej.
      Jeszcze bardziej pogmatwana jest historia piwa Wieze, które warzone było w browarze Van Roy (znanym również jako Het Anker Wieze) w Wieze we Flandrii Wschodniej, ale browar...
      2024-01-21, 00:13
    • e-prezes
      Shaman, Blind Geisha
      e-prezes
      Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
      2023-02-15, 12:51
    • sam84
      Kolekcja 546 szklanek i kufli po napojach i piwach
      sam84
      Dzień dobry.

Mam do sprzedania kolekcję 546 szklanek i kufli po piwie, drinkach i napojach, różne pojemności min. 033L oraz 0,5L, 6000 sztuk, polska i zagranica.

Wszystko chce sprzedać jako całość. Oferta wystawiona również na dwóch popularnych serwisach aukcjyjnych....
      2023-01-13, 18:14
    • sam84
      Kolekcja 6000 puszek po napojach i piwach
      sam84
      Dzień dobry.
      Mam do sprzedania kolekcję puszek po piwie i napojach, 033L oraz 0,5L, 6000 sztuk, polska i zagranica, przeważnie lata 80,90 i 00.

Wszystko chce sprzedać jako całość. Oferta wystawiona również na dwóch popularnych serwisach aukcjyjnych. Kto chętny do negocacji...
      2023-01-13, 18:12
    • jacer
      Het Anker, Anker Bock
      jacer
      Browar Het Anker, Belgia.

Anker bock, alk. 6,5%, Plato - 15st. Górna fermentacja. Piwo określane jako Dark Bock.

Pite z beczki we wspominanej już knajpie w Haarlem.

Nie zanotowałem zbyt wiele, piwo dobre wypite ze smakiem, pite w firmowym kielichu jak...
      2006-10-31, 14:52
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...