Sint Jozef, Sint Gummarus Dubbel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Sint Jozef, Sint Gummarus Dubbel

    Bączek 0,33 litra, alkohol 7,1 %, eks. P 17,1, kapsel golas czerwony
    Kolor - herbaciany, klarowny
    Piana - drobniutka, lekko "brudna",średnio wysoka, trwała
    Zapach - delikatna słodycz
    Gaz - ok
    Smak - średnio słodkie, lekko owocowe, delikatne nuty karmelowe, lekka goryczka
    Poprawne, do wielokrotnego użytku

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3621 - moje 1786 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Dubbel:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      #3
      Opakowanie jak u sibarha.
      Dobrze nasycone piwo, z utrzymującą się kremową, zbitą pianką. Ciemne, pod światło brunatno-czerowne, opalizujące. Ja tam słodyczy nie czuję, choć pewna lepkość występuje. Wyraźnie pozostająca goryczka i szczypiące nasycenie. W zapachu czuć karmelowo-palone, z rodzynkowymi wtrąceniami nuty. Dzień wcześniej piłem portera i bardzo podobne wrażenie odniosłem jak przy spożywaniu portera okocimskiego. Ejlowych nut bardzo mało, ale może to wina temperatury - zbyt niskiej - spożywania.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12557

        #4
        Aromat - przyjemny, karmel połączony z owocami, przypomina to pieczone jabłko
        Piana - umiarkowanie wysoka, gęsta, klei się do szkła, trwała
        Barwa - herbaciano-wiśniowa
        Wysycenie - umiarkowane, przyjemnie lekko piecze na języku
        Smak - wyczuwalny karmel, znowu wspomniane pieczone jabłko (bardzo przyjemne),
        trochę suszonych owoców (rodzynki), minimalnie podpalane. Lekka słodycz i trochę owocowej cierpkości, rozgrzewające.
        Treściwość - klasyczna dla stylu, ale nie jest ciężkie

        Zdecydowanie smaczne, pełne w smaku piwo, dostępne w wersji lanej w Zakładzie Usług Piwnych we Wrocławiu.

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12557

          #5
          Browar już dość dawno temu zmienił nazwę na Cornelissen.

          Parametry te same - 17,1% ekstr., 7,1% alk.

          Właściwie profil się nie zmienił - wyraźny karmel i lekkie owoce (stąd pieczone jabłko), są też rodzynki. Słodycz jednak nie taka lekka, dominuje. Na finiszu chmielowe muśnięcie.
          Teraz wydaje mi się mało złożone. Całość generalnie średnia. Gust się trochę zmienił

          Comment

          • darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12557

            #6
            Click image for larger version

Name:	P1120302.JPG
Views:	27
Size:	20,6 KB
ID:	2334175

            Comment

            Przetwarzanie...
            X