d'Ecaussines, La Loubecoise

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

d'Ecaussines, La Loubecoise

Butelka 0,33 litra, alkohol 8 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - brązowy
    Piana - beżowa, wysoka i trwała
    Zapach - owocowo-słodki średnio intensywny
    Gaz - ok
    Smak - mocno owocowe (śliwka), mocno słodkie, lekko winne, średnia goryczka zagłuszona przez słodycz
    Fajne piwo. Do degustacji.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3654 - moje 1806 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
      dadek
      Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
      2023-12-08, 02:06
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 18:28
    • dadek
      Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
      dadek
      Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
      2022-01-15, 04:06
    • darekd
      Vormann [Braukollektiv, Freigeist Bierkultur, Maryensztadt], Freistadt Plumberg
      darekd
      https://www.braukollektiv.com/Plumberg-Freistadt

Vormann to browar, w którym często warzy bardzo zasłużony m.in. ze względu na odtwarzanie starych gatunków piw kontraktowiec Freigeist Bierkultur (który współpracował już kiedyś z polskim Kingpinem)

Barley wine z
      ...
      2021-12-29, 17:28
    • dadek
      Ukraina, Charków, Jurivska 17, Pivobar
      dadek
      Na ostatni wieczór w Charkowie 13.02.2020 wybraliśmy się do knajpki przy browarze o niezbyt trafionej nazwie Pivobar. Powstał w 2011 roku i mieści się on na tyłach jednej z głównych, wielokilometrowych ulic miasta jaką jest Moskovskskij Prospekt, ale w odległości 10 minut jazdy tramwajem...
      2020-03-21, 05:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...