Het Anker, Gouden Carolus Easter Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Het Anker, Gouden Carolus Easter Ale

Wielkanocne Ale. Alkohol 9%.

Kolor: brązowy, mętny, pod światło ciemny rubin,
    Piana: beżowa, potężna, puszysta,
    Zapach: drożdżowy, wielo-owocowy, winny,
    Smak: na początku uderza nuta bananowo - rodzynkowa, wyczuwalny rozgrzewający alkohol, i końcówka goryczkowa, wszystko to trochę takie ostre, lekko kwaskowe nie zbalansowane,

Zakupione specjalnie na wielkanocny obiad, na pewno dobra alternatywa dla wina, ale nie zachwyciło mnie jako belgijskie ale. Na opakowaniu napisane że co rok produkowane jest 2000 skrzynek tego trunku (jeżeli dobrze zrozumiałem z angielskiego).
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Dreamer
    Het Anker, Gouden Carolus Ambrio
    Dreamer
    zaw. alk. 8,0% (ekstr. 18,0%), but. 0,33 l
    kupione w hurtowni Belgium's Best (Września)

Zgodnie z nazwą tego piwa, mamy tu bursztynowe ale, jedno z trzech popularnych piw Gouden Carolus, oznaczone czerwoną etykietą. Ambrio nawiązuje do starego typu lokalnych piw „Mechelschen...
    2007-03-22, 00:18
  • Latarnik
    Het Anker, Gouden Carolus Carolus D'Or
    Latarnik
    Butelka 330 ml, alk. 8 %
    Piana dosc slaba, zapach owocowy, barwa ciemna i metna.
    Smak ciezki, sycacy, bardzo sympatyczna mieszanka posmakow owocowych, alkohol troszke szczypie, ale nie za mocno.
    Dobre piwo....
    2006-04-11, 01:36
  • Piwoteka
    Het Anker, Gouden Carolus Hopsinjoor
    Piwoteka
    Piana: gęsta jak bita śmietana albo dobrze ubite białko. Do pokala 0,33 wlewaliśmy piwo dobre 10-15 minut!
    Kolor: złoty, lekko mętny.
    Wysycenie: dość wysokie, cały czas bąbelkuje.
    Zapach: delikatny, owocowo-chmielowy, orzeźwiający.
    Smak: Pierwsze wrażenie: cytrusy, przyprawy,...
    2009-08-23, 22:41
  • lzkamil
    Het Anker, Gouden Carolus Classic
    lzkamil
    Alk. 8.5%, but. 0.33 l
    Kolor brazowy, metne (4.5) Piana wysoka, gesta, trwala (4.5) Nasycenie bardziej angielskie niz belgijskie (3.5) Zapach winno-owocowy, bardzo mocny, przypomina wisniowe ciasto nasaczone rumem (5) Smak - wszystkie te same nuty co w aromacie, mocny rozgrzewajacy alkoholowy...
    2005-05-04, 20:52
  • snorre
    Het Anker, Gouden Carolus Cuvee van de Keizer
    snorre
    Zauważyłem, że wciąż nie ma wątku tego piwa (jeśli jest niech mnie administracja poprawi
    Rozlewane raz do roku 24 lutego, do 2003 roku z zaw. alkoholu 8,5%, od następnych lat już 11%.
    Właściwie powinienem odrębnie oceniac każdy rocznik, dziś rocznik 2002 i 2004.
    ...
    2009-03-21, 22:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...