Krynica, Chmelnow Barnoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Krynica, Chmelnow Barnoje

"Хмельнов" to marka piwa uruchomiona w lipcu tego roku dla sieci sklepów "Евроопт", podobnie jak udziwnione "Authentic Pub", tylko dla innej grupy docelowej - klientów budżetowych. Rozlewane w litrowe 'petki' piwo opatrzone jest dedykowaną etykietą. Niektóre są dwujęzyczne i sugerują eksport do krajów bałtyckich.

Alk. 5,5%, blg 13. Pasteryzowane.

Początkowo wydaje się przegazowane, duże bąble, aż gryzą podniebienie. Piana gruboziarnista dość szybko opada do firanki na powierzchni. Wówczas da się coś niecoś poczuć poza gazem. Piwo sprawia wrażenie pełnego, słodowego, wręcz bezgoryczkowego. Aromat lekko skarpetowy odrzuca, ale piwo jest dla zupełnie innego konsumenta niż ja Gdyby nie to, że zostałem nim obdarowany to pewnie nie skusiłbym się na to i pozostałe z tej linii.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Krynica, Żiguliewskoje Osoboje
    darekd
    12% ekstr.
    5,2% alk.

z surowacami niesłodowanymi.

http://krinitsa.by/en/products/beer/zhiguli/

Aromat - lekki słód, trochę ścierki
    Piana - wysoka, nietrwała, ale dłuższa koronka ze znikomym kożuszkiem
    Barwa - słomka
    Wysycenie -...
    2021-07-01, 22:48
  • kosher
    Krynica-Zdrój, Al. Nowotarskiego 1, Baryłeczka Krynicka
    kosher
    Mały punkt gastronomiczny, kiosk w kształcie rzeczonej baryłeczki, obok ławy i parasole, położony na Górze Parkowej.
    Przekąski, grzane wino, chleb ze smalcem, ale co nas najbardziej interesuje są butelkowe piwa ze szczyrzyckiego browaru Gryf oraz z Minibrowaru Marysia- wczoraj widziałem...
    2020-11-30, 14:23
  • pebejot
    Krynica Morska-Piaski, Słoneczna 37, Four Winds
    pebejot
    Pierwszy browar na Mierzei Wiślanej zlokalizowany jest na samym końcu cyplu, trzy kilometry od granicy Federacji Rosyjskiej.
    Browar restauracyjny i hotel "Four Winds Resort & SPA" został otwarty w 2019 roku.
    Hasłem browaru jest "Na zachód od granicy, na północ...
    2020-06-03, 16:23
  • darekd
    Krynica, Kaltenberg Pils
    darekd
    Jeden z kilku piw tej bawarskiej marki warzonych na licencji.

11,4% ekstr.
    5,0% alk.

Aromat - słodowy, może ciut owoców, chmielu praktycznie nie wyczułem
    Piana - wysoka, zwarta, umiarkowanie trwała
    Barwa - jaśniejsze złoto
    Wysycenie -...
    2019-12-05, 20:08
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...