TRYE Beer, Chmieliszcza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

TRYE Beer, Chmieliszcza

Chwalą się, że w bukiecie piwa sosna, grejfrut, mandarynka i karmel. A na dodatek tylko lokalny chmiel!! Ja tam nie czułem nic poza karmelem, a na Białorusi nie uprawia się cytrusowych odmian chmielu. W smaku goryczka, ale nie jakaś potężna, bitterowa. I właśnie z angielskim bitterem to temu piwu bliżej niż z IPA czy AIPA. Wypite bez obrzydzenia.
    Plato ?, ABV 6,4%, IBU 40. Profil FB browaru.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Kolesław
    Trye Beer, Leciszcza
    Kolesław
    Ekstrakt 15 %, alk. 5,1 %obj.
    W składzie: słód piwowarski jęczmienny, pszenica, słód żytni suchy, drożdże górnej fermentacji, chmiel granulowany (nienazwany).

Zapach. Trochę piwnicznej stęchlizny, morela, sporo kartonu... aaa... to etykieta Zostawiamy butelkę w...
    2019-09-05, 21:48
  • ART
    Zarzecze?, [Funky Fluid] Brouhaha
    ART
    new england ipa

Nazwa zbieżna z bitterem z Piwnego Podziemiemia (?)

6,6 abv, 16 ekstr.
    Nectaron, krush. Są też inne nie wymienione - z opisu tak wynika.

Miejsce warzenia jest tajne.

Mętne. Jasniutenkie.
    intensywny cytrusowo żywiczny...
    2024-12-08, 18:38
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
    dadek
    Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
    Start
    2024-10-15
    Koniec
    2024-10-15
    2024-10-16, 02:03
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 01:04
  • e-prezes
    Trye Beer, Sparysz
    e-prezes
    Żytni belgijski mocny ejl. Blg 21, 10% alk., 20 IBU. Butelka 0,33 litra.

Po wcześniejszych próbach piw z tego browaru byłem trochę sceptyczny czy otwierać to. Ale jak miałbym trzymać w lochach pół roku/rok a potem przekonać się, że skisł to stwierdziłem, że otworzę teraz,...
    2018-04-22, 11:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...