Bierbank, Black IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19297

Bierbank, Black IPA

To drugi kraftowy browar z loteryjnymi piwami. Z racji, że był obecny na giełdzie w Mińsku praktycznie bez limitu w cenie 4 rubli (~7 zł za 0,33) wypróbowałem i wróciłem do niego ponownie. Ta nowość im się udała!

50 IBU, 5% alk. blg ? 330 ml
    Barwa ciemno-brązowa, pod światło przejrzysta. Spora, jasna piana, utrzymująca się do końca w postaci krążka. W aromacie grejfrut i skórka pomarańczy, wydatne, ale nie oszałamiające. W smaku wytrawne, czuć palone słody i mocną, ale nie tępą goryczkę. Nasycenie umiarkowane. Opakowanie ładne (eta z szarego papieru z czarnymi napisami), z firmowym kapslem.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Fajne, smaczne piwo:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2018-11-06, 17:55.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Kolesław
      Bierbank, Barley Wine
      Kolesław
      Ekstrakt 22 %, alk. 10 %, IBU 35, SRM 22, niepasteryzowane, filtrowane.

Zapach. Ładnie, bogato - taniny, migdały i jeszcze więcej... ale na tyle krótko, że nie zdążyłem tego nazwać i bezpowrotnie znikło. Z czasem kwasek winny wpadający leciutko w octowy . Jeszcze rozpuszczalnik...
      2019-11-29, 20:40
    • e-prezes
      Bierbank, Munich Helles
      e-prezes
      blg 12, alk. 4,2%, IBU 20, 330 ml. Kapsel firmowy browaru.
      Edycja przygotowana specjalnie na giełdę birofiliów z logiem organizatora.
      Lagerek czysty, dość klarowny, rześki i nie pustawy. Taki trochę "obiadowy", ale w dobrym tego słowa znaczeniu....
      2019-05-15, 18:32
    • e-prezes
      Bierbank, Stout
      e-prezes
      Stout jak stout - imperialny, bo 23 blg, 11,5% alk. i 80 IBU czyni z niego już RIS-a.
      Kosztował 10 rubli, a była jeszcze wersja "#дуББЪ" (#duBBb) leżakowana w beczkach po burbonie po 20 rubli, ale się nie skusiłem. Butelka 0,33 litra z zalakowanym kapslem.

...
      2018-04-24, 08:16
    • bastion
      Ukraina, Kijów, Revuckovo 15a, Bar Kult.
      bastion
      Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
      Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.

Wnętrze zastawione jest...
      2023-07-09, 16:39
    • dadek
      Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
      dadek
      Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
      2022-11-07, 01:04
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...