Trye Beer, Leciszcza

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    Trye Beer, Leciszcza

    Ekstrakt 15 %, alk. 5,1 %obj.
    W składzie: słód piwowarski jęczmienny, pszenica, słód żytni suchy, drożdże górnej fermentacji, chmiel granulowany (nienazwany).

    Zapach. Trochę piwnicznej stęchlizny, morela, sporo kartonu... aaa... to etykieta Zostawiamy butelkę w papierze pakowym i przechodzimy do czystego szkła: jeszcze więcej piwniczności, mniej moreli, trochę kwasu, takiego niepokojącego.
    Piana biała, potężna, aż za duża, z tłustym grzybkiem na szczycie. Bąble średnie, więc jednak opada pod ciężarem tego grzyba. Gaz niski.
    Kolor złoty, ciut w pomarańczowy, mocno opalizujący.
    Smak. Owoce zbliżone do moreli, brzoskwiń z lekko winnym kwaskiem (jednak chyba nie jest to infekcja), kontra piwniczności. Chmielu maleńko.
    Bardzo tak sobie.
    Attached Files
Przetwarzanie...
X