Krynica, Piwnaja Karta American Pale Ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • legart
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2012.06
    • 914

    Krynica, Piwnaja Karta American Pale Ale

    Mocno zmineralizowana woda mineralna . Tj. Zapach metaliczny, mineralny, lekko siarkowy - sugeruje że jakiś chmiel został użyty aczkolwiek raczej nie amerykański. W smaku to samo plus lekki kwasek i całkiem spora goryczka ale niezbyt przyjemna (metaliczna i mineralna). Kolor ciemno złoty, piana nietrwała. W ślepym teście powiedziałbym, że jakiś koncern próbował ze średnim skutkiem dochmielić eurolagera.
    Kiepskie nawet jako woda mineralna (raczej typu zuber niż muszynianka)
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Faktycznie piwo całkowicie nieudane. Ta wersja ma 5,3%.
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12588

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
      Ta wersja ma 5,3%.
      i 12% ekstr.

      Chmiele: Hercules, Cascade, Yellow Sub i Citra



      Aromat - po otwarciu butelki łagodne cytrusy, po przelaniu do butelki już zostaje ich bardzo mało, lekka nuta mineralna, znikomy słód
      Piana - wysoka, zwarta, z trwałym kożuszkiem, nieco zostaje na szkle
      Barwa - ciemne złoto
      Wysycenie - średnie, musujące
      Smak - łagodna słodowa baza z lekkim karmelem, dość nijaka. Łagodne cytrusy od chmielu, nienachalna goryczka (bez metaliczności). Dłuższy cytrusowy finisz
      Treściwość - umiarkowana pełnia

      Chyba coś się poprawiło od czasu opisu kolegów. Fajerwerków oczywiście nie ma, ale jak na przemysłowy browar jest w miarę poprawnie. Plus za rześki finisz.

      Opakowanie bez zmian.





      Comment

      Przetwarzanie...
      X