Bierbank, Barley Wine

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    Bierbank, Barley Wine

    Ekstrakt 22 %, alk. 10 %, IBU 35, SRM 22, niepasteryzowane, filtrowane.

    Zapach. Ładnie, bogato - taniny, migdały i jeszcze więcej... ale na tyle krótko, że nie zdążyłem tego nazwać i bezpowrotnie znikło. Z czasem kwasek winny wpadający leciutko w octowy . Jeszcze rozpuszczalnik z migdałami.
    Piana beżowa, stosunkowo wysoka i oczekiwanie nieszczególnie trwała, ale zostawia kożuszek. Gaz niski.
    Kolor czerwono-bordowy, lekko zamglony.
    Smak. Słodycz owocowo-słodowa z winno-octowym kwaskiem i lekko pikantnym akcentem. Kontra goryczkowa, chmielowa i gorzkawa (znowu migdały i rozpuszczalnik?) nie za mocna, rosnąca trochę w finiszu. Ciut rozgrzewające, ale alkoholu jako takiego nie czuję.
    Niezłe, w stylu, jednak trzeba było pić świeższe (choć przechowywane w odpowiednich warunkach).
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

    #2
    Też piłem, ale właśnie mimo, że darzę ich jakąś sympatią, to piwa wysokoprocentowe mają wysoce loteryjne. Lżejsze piwa były zdecydowanie lepsze lub przynajmniej poprawne. Tu byłem zawiedziony.

    Comment

    • Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

      #3
      Mi ich stout zupełnie nie pasował, ten imperialny mam na myśli.

      Comment

      • Kolesław
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1130

        #4
        Piwo-wino:
        Attached Files

        Comment

        Przetwarzanie...
        X